Artikel 1-politica Simone van Saarloos hekelt Pauw

Schrijfster Simone van Saarloos (26), die kandidaat-Kamerlid was voor de Sylvana Simons-partij Artikel 1, ziet veel liever Jinek dan Pauw. Dat zegt ze in de VARAgids. Van Saarloos is erg kritisch over Pauw. “Eva Jinek doet het goed vind ik. Ik zag stukjes van de serie die ze maakte in Amerika. Wat ik daaraan waardeerde, was haar durf om journalistiek maar óók persoonlijk te zijn. Geen geveinsde neutraliteit. Ze staat in scherp contrast met haar collega Jeroen Pauw“, zegt ze.

Pauw trekt haar een stuk minder aan. “Die cynische houding van hem levert een sfeer aan tafel op die het hoopvolle in de weg staat.”

Jinek verbindt meer, stelt ze. “Ze lijkt wel een soort schijt aan alles te hebben gekregen, nadat ze zich heel lang heeft geprobeerd in te vechten. Ze durft zichzelf te zijn.”

Ook van Matthijs van Nieuwkerks De Wereld Draait Door is Van Saarloos niet zo gecharmeerd. “Laatst zag ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een hele aflevering. Ongelooflijk vond ik het, zoveel ruis. Al die onnodige grapjes en woorden, ik heb daar het geduld niet voor.

Ze houdt sowieso niet van televisie. “Ik weet dat het tegenwoordig als koket wordt gezien om geen tv te hebben, maar ik heb werkelijk een bijna fysieke afkeer van dat ding.

Het VARAgids-interview met Simone van Saarloos kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen