Albert Verlinde vindt nieuw Boulevard te serieus

Foto: VARAAlbert Verlinde vindt het nieuwe RTL Boulevard iets te serieus. Er mag wel wat meer ruimte zijn voor de lach. Dat zegt de man die het programma groot heeft gemaakt dit weekend in De Telegraaf. Verlinde heeft het programma ‘geen minuut’ gemist. “Ik kijk het ook nog maar zelden. Mijn tijd is schaars. En daarbij: ik blijf natuurlijk de hartspecialist die naar de operatie van een ander staat te kijken en denkt: ‘Dat zou ik heel anders doen.’ Ik wil ook geen orakel worden dat roept wat ze moeten doen.”

Voor het eerst laat Verlinde tóch wat los over wat hij van de nieuwe opzet vindt. “Het enige wat ik zeg is: er mag meer gelachen worden. Want dat we elkaar niet zo serieus namen, dát was volgens mij het geheim van het programma. En er mag iets meer opinie in. Maar verder, na mij de zondvloed.”

Verlinde’s huidige programma RTL Live is geen kijkcijferhit. “Het fijne is dat daar niet meer zo’n nadruk op ligt. We schaven en doen, maar het is al veel gezelliger geworden.

Als er groot showbizznieuws is, zoals laatst met Patricia Paay, dan begint het niet te kriebelen bij Verlinde. “Ik sta er zelf van te kijken hoe snel dat soort berichten me koud laat.

Wat jarenlang zijn leven was, is in één keer overgewaaid. “De kijker heeft mijn tijdperk daar ook verbazend snel afgesloten, merk ik. Al zeggen mensen nog steeds: ‘We missen je.’ Dat vind ik heel lief.

Het Telegraaf-interview ‘IK GELOOF NOG STEEDS IN SPROOKJES’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen