Victor Reinier: ‘Fleur Agema loog bij Pauw & Jinek’

PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft woensdag gelogen aan tafel bij Pauw & Jinek. Dat zegt Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier op Twitter. Agema werd in de talkshow gevraagd naar de reden waarom haar leider Geert Wilders nooit ergens aanschuift. “Vanmiddag was er ook nog sprake van dat Victor Reinier hier aan tafel zou zitten. Die heeft Geert met Hitler vergeleken. Dat is natuurlijk onsmakelijk“, zei ze. “Dus ik snap dat Wilders daar heel regelmatig helemaal geen zin in heeft.

Reinier geeft aan dat Agema liegt dat ze barst. “Hoor dat Fleur Agema bij Pauw & Jinek zei dat ik Wilders een Hitler heb genoemd. Dat is niet waar. Ik noem Agema vanaf nu wel een leugenaar“, aldus de acteur, die er verder geen woorden aan vuil maakt.

Collega-acteur Thijs Römer, tevens een criticus van Wilders, steekt Reinier een hart onder de riem. “Overigens mag jij best zeggen dat jij Wilders een Hitler vindt. Noemen ze bij PVV vrijheid van meningsuiting.

In het verleden heeft Reinier zich regelmatig kritisch uitgelaten over de PVV. “Wat Wilders doet, vind ik per definitie zo fout, omdat hij alleen maar angst aan het zaaien is over de rug van mensen die zo in nood zijn. Dat vind ik echt gruwelijk“, zei hij bijvoorbeeld in Pauw.

En op Twitter meldde hij eens: “Laten we hier niet dezelfde blunder maken als in de VS en stemmen op de politici die gewoon in debat gaan en ons geen angst aanpraten.

Foto: William Rutten/Avrotros

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen