Sylvana Simons weigert PowNed bij persconferentie

Media die Sylvana Simons niet welgevallig zijn, kunnen rekenen op een boycot van haar ‘verbroederende’ partij Artikel 1. Omroep PowNed is vrijdag geweigerd bij de presentatie van haar partijprogramma. Dat zei ze tijdens de persconferentie in antwoord op vragen van andere media. Simons presenteerde haar programma in het bekende perscentrum Nieuwspoort. Voor PowNed bleef de poort gesloten. “Zodra er respect is, zijn ze meer dan welkom“, gaf de oud-TV-Makelaar-ster aan.

Het PowNews had ooit een satirisch item over een ‘safari’ in Amsterdam-Zuidoost in de uitzending zitten. Dat is Simons nooit vergeten. “Op het moment dat je mensen die in Amsterdam-Zuidoost wonen wegzet als wilde dieren in de dierentuin, dan ben je ook respectloos naar mij. Op het moment dat iemand een jood, een homo, een moslim schoffeert en ik ben het geen van allen, dan heb je mij ook geschoffeerd. En dat is waar het over gaat“, aldus Simons.

Ze walgt van PowNed: “Op het moment dat je mensen zo schoffeert zoals deze omroep doet, dan voel ik me gewoon niet genegen om dat toe te staan op het moment dat ik hier gasten ontvang. Dan voel ik me verantwoordelijk voor deze gasten. Dan denk ik dat zij beter buiten kunnen blijven.

PowNews-verslaggever Dennis Schouten heeft alsnog een item gedraaid bij het Perscentrum, maar dat item gaat vooral over het feit dat hij geweigerd wordt. “Wat vindt u ervan dat wij niet naar binnenkomen? Jullie vinden dat iedereen gelijkwaardig behandeld moet worden, maar de ene pers mag wel naar binnen en wij niet.

Simons zelf zwijgt tegen Schouten, maar haar PR-man Ian van der Kooye wilde wel wat kwijt: “Omdat PowNews niet heel serieuze journalistiek bedrijft. Dat is mijn ervaring als ik jullie af en toe bezie. Vandaar dat we gedacht hebben om vandaag alleen serieuze journalisten het woord te geven.

 

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen