Pauw begint vanaf eind mei eerder dan RTL Late Night

De talkshow van Jeroen Pauw is vanaf maandag 29 mei niet om 23.00 uur, maar al rond 22.20 uur op zender. Daarmee begint zijn talkshow voor het eerst eerder dan de concurrerende talkshow RTL Late Night van Humberto Tan. Dat blijkt uit uitzendschema’s van NPO 1. De NPO maakte vorig jaar al bekend dat Jinek met ingang van 2017 voortaan niet om 23.00 uur, maar om 22.30 uur op zender zou komen in de zomer. Vooruitlopend daarop gaat ook Pauw vast een dik half uur naar voren.

NPO’s tv-directeur Frans Klein gaf vorig jaar als reden van de verhuizing: “Dat geeft een betere opbouw van de programmering, omdat Nieuwsuur in de zomer om 22.30 uur stopt.”

Hij realiseert zich dat de kijker straks écht moet kiezen tussen Pauw/Jinek en RTL Late Night. “Dat we dan op dezelfde tijd als RTL Late Night uitzenden is een voordeel. Kijkers kunnen zo de beste keuze op het juiste moment maken. Volgens mij doen we het publiek daar een plezier mee.

Het lijkt ook een bezuinigingsmaatregel. Normaal gesproken zendt NPO 1 op werkdagen drie programma’s uit tussen het Achtuurjournaal en Pauw/Jinek in. Dat hoeven er in deze constellatie maar twee te zijn.

Voor RTL Late Night is de nieuwe programmering van NPO 1 een bittere pil. Sinds de jaarwisseling stemt de kijker op de late avond veel liever af op NPO 1 dan op RTL 4. Dit zou wel eens de genadeklap kunnen zijn voor Tan.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen