NPO 1 wil beter concurreren met Ik Hou Van Holland

NPO 1 wil beter kunnen concurreren met de zaterdagse RTL 4-show Ik Hou Van Holland. Dat is de reden dat Koefnoen na vijftien seizoenen stopt. Dat vertelde het Koefnoen-duo Paul Groot en Owen Schumacher dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Koefnoen is geen familie-amusement, vindt de zender. Groot: “We hebben het een béétje zien aankomen, want we hadden eerder al opgevangen dat de voorkeur van het net NPO 1 naar een wat breder familieprogramma uitging.”

Familie-amusement doet het volgens NPO 1 beter op de zaterdagavond. Groot: “Een programma waar je een beetje doorheen kunt praten klaarblijkelijk, een programma voor het hele gezin. Dat kunnen wij niet leveren.”

Schumacher legt uit: “We concurreren op zaterdagavond met Ik Hou Van Holland. Dat is iets waar je met de hele familie naar kunt kijken, maar wat toch nog een beetje ergens over gaat. Bij ons is het zo dat je echt goed moet luisteren. Dat begrijp ik wel. Ik begrijp de kritiek, maar het is onze speeltuin en wij vinden het nog heel leuk om in die speeltuin te spelen.

Koefnoen had ook naar bijvoorbeeld de donderdag verplaatst kunnen worden. Groot: “Precies, maar dat wilden ze niet! Er is gewoon een grote behoefte aan een programma voor de zaterdagavond. We hebben nu ook deelgenomen aan een nieuwe pilot voor zo’n nieuw zaterdagavondprogramma. We hopen erop dat dat iets wordt.”

Groot denkt ook dat de inzakkende kijkcijfers een rol speelden. Op een gegeven moment werd de miljoengrens niet meer gehaald. “Het was een beetje aan het inzakken.”

Foto: VARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen