Kritiek op blad raakt Chantal Janzen hard

Als er kritiek komt op haar blad &C, dan zal dat Chantal Janzen meer raken dan als er kritiek komt op een tv-programma of musical van haar. Dat vertelt de RTL 4-ster in Het Parool. Gelukkig zijn de reacties tot nu toe positief, meent Janzen, die met haar eigen blad in de voetsporen treedt van haar collega’s Linda de Mol en Wendy van Dijk. “De reacties zijn tot nu toe heel goed, gelukkig. Al gaat het ongetwijfeld gebeuren dat iemand het niks vindt. Bij &C voel ik die meningen iets sterker.”

&C is veel meer met haar persoon verbonden dan een programma of musical, aldus Janzen. “Een format van een tv-programma kan niet goed zijn, een musical kan matig geschreven zijn – dan vind ik het ook heel erg als het niet goed ontvangen wordt, maar nu heb ik het helemaal zelf bedacht.”

Dat was ook wat ik graag wilde: iets maken dat helemaal vanuit mezelf komt. Klein detail: ik heb totaal geen ervaring met bladen maken. Het moet allemaal maar goed gaan.”

Janzen denkt dat ze met haar eigen blad &C meer haar ei kwijt kan dan bij haar werkgever RTL 4. “Als ik bij RTL 4 een ideetje roep, gaan we daarover praten, maar voordat het velletje papier een programma is geworden, ben je, zelfs bij de commerciële omroep, jaren verder. Ik vind het leuk dat het met &C sneller kan.”

En als een ideetje in de uitvoering minder goed blijkt, halen we het weer weg. Het is een speeltuin waar je formatjes kunt uitproberen en talentvolle mensen een kans kunt geven eens op het podium te klauteren“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Lees ook: NRC kraakt glossy Chantal Janzen volledig af (maart)

Foto: &C

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen