Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Erland begrijpt mij’

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft het idee dat Erland Galjaard, de programmabaas van RTL 4, haar goed begrijpt. Dat zegt ze in een interview met het AD. Woensdag begint Cabau’s eerste RTL 4-programma: Reunited, een commerciële variant op Spoorloos. Na jaren van voorbereidingen, konden de opnames in het najaar van 2015 beginnen. Toen was net haar zoontje Xess Xava geboren. Ze wilde per se dat hij mee kon op haar tv-reizen. “Alleen niet naar Haïti, dat vond ik te risicovol.

Verder was het kind overal bij. “Er is geen discussie over geweest, iedereen vond het volstrekt logisch. Erland heeft zelf ook kinderen. En we hebben zo veel mogelijk van die reizen gepland op momenten dat Wesley (haar man, red.) toch al weg was voor trainingskampen of wedstrijden, zodat we nog wat tijd samen overhouden. Xenia (haar manager, red.) is heel goed in dat gepuzzel.

Galjaard wilde per se dat Cabau de show zou presenteren. Ze begrijpt wel waarom. “Ik weet hoe het is om te leven zonder iemand van wie je veel houdt, maar met wie er problemen zijn geweest. En ik weet ook hoe het is om elkaar dan weer terug te zien. Dit programma ligt dus heel dicht bij me.

Cabau kent het RTL-echtpaar Galjaard-Van Dijk van het eeuwige Ibiza. “Erland en Wendy komen veel op Ibiza, waar wij ook een huis hebben. Daar ontmoeten we elkaar weleens en tijdens een van deze gesprekken hebben we het gehad over mijn jeugd.”

De presentatrice is blij dat de kijker haar straks van een andere kant ziet. “Ik ben altijd echt, ik ben altijd mezelf. Als je me bij een quiz ziet of op foto’s, dat ben ik ook. Maar dat is slechts een klein deeltje van mij, begrijp je? Wij bestaan uit zo veel deeltjes en in dit programma komt het grootste deel van mij voor het voetlicht.

Het AD-interview met Cabau kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen