Jack van Gelder vindt dat NOS zielig doet

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 10:16

Jack van Gelder haalt opnieuw uit naar zijn oude werkgever NOS. Hij vindt dat de omroep zielig doet over sportrechten. Dat is te lezen op Twitter. De NOS kan de wielerwedstrijden De Omloop en Kuurne niet langer uitzenden. “Uiteraard had de NOS zowel De Omloop als Kuurne net als voorgaande jaren graag live willen uitzenden. Maar dat kan niet omdat Eurosport de uitzendrechten in Nederland niet langer wil delen“, laat de nieuws- en sportomroepen weten in een officiële verklaring.

De NOS vervolgt: “Wij betreuren dat omdat wij nu een grote groep Nederlandse wielerliefhebbers moeten teleurstellen. Uiteraard doen we op radio en online wel live verslag en zullen we op televisie samenvattingen uitzenden.”

Van Gelder vindt dit een beetje gejank van de NOS. “Wat kinderachtig. Het gaat om geld. Als je het niet kan of wil betalen is het niet juist om zielig te gaan doen“, twittert hij.

Naar aanleiding van zijn tweet heeft Van Gelder kennelijk contact gehad met zijn oud-collega’s: “Begrijp via hoofdredactie NOS dat er altijd een uitruil bestond tussen Eurosport en NOS. Nu dus niet. Vandaar.

Als Johnny opmerkt dat Van Gelders conclusie dus iets te voorbarig was, antwoordt van Gelder: “Heel lang geleden was alle sport bij de NOS te zien. De tijden zijn veranderd. Is nog steeds wennen voor veel mensen.

Twee maanden geleden reageerde Van Gelder ook al kritisch op de opmerking van NOS-baas Jan de Jong dat er niemand meer naar handbal kijkt nu de sport niet meer bij de NOS, maar bij Van Gelders huidige werkgever Ziggo Sport te zien is. “Had je indertijd de rechten moeten kopen Jan maar toen zag de NOS het niet zitten”, zei Van Gelder toen.

Foto: RTL
20 Reacties op “Jack van Gelder vindt dat NOS zielig doet”


 1. Frans H

  De NOS steekt alleen maar geld in voetbal en schaatsen. Dus waar klagen ze nou over.

 2. PeDante lul

  Zo badmuts haalt wel zeer achterbaks uit, dat had je moeten zeggen toe je bij die Gutties je zak aan het vullen was. Beetje ongeloofwaardig allemaal.

 3. David

  Wat is het probleem als het ook op Eurosport te zien is?

 4. Anoniem

  De NOS heeft verkeerde keuzes gemaakt over welke sporten ze kopen. Jammer, maar idd niet zielig!

 5. Albert

  @David, was zowel op zaterdag als op zondag alleen op Eurosport 2 te zien, die bij de meeste aanbieders niet in het basispakket zit.
  Maar gelukkig was het wel live en zonder reclame te zien bij de VRT, dus de NOS hebben we voor wielrennen ook helemaal niet nodig.
  Wel jammer dat de VRT straks de Giro niet meer uitzendt. Nu is de Giro alleen nog te zien op Eurosport, die constant reclame tussendoor uitzendt.

 6. fransw

  Gelukkig hebben we het schaatsen nog..rondje 39 ..

 7. Walter

  Ik wil hem midden op zijn badmuts schijten. Bij zo’n smerige linkse zie je toch geen verschil.

 8. Anoniem

  Geld dat is het, de sport word zo langzamerhand onbereikbaar voor veel mensen,schaatsen gaat ook nog wel weg bij de nos als eurosport meer gaat betalen en als er nog meer word bezuinigt op de npo.

 9. piet

  Ik vind die Ajax nul van Gelder maar een achterbaks figuur met dit natrappen.

 10. Joep de Poep

  Ach Jansma maakte zich jaren geleden ook druk over het voetbal dat naar Sport 7 ging. Hij was chef sport NOS.
  En zie daar eerst prominent aanwezig bij Sport 1 en nu bij FOX. Als de portemonnee meespreekt dan zijn al die principes overboord, net als bij kale Jack.

 11. Joep en troep

  Ach Jansma maakte zich jaren geleden ook druk over het voetbal dat naar Sport 7 ging. Hij was chef sport NOS.
  En zie daar eerst prominent aanwezig bij Sport 1 en nu bij FOX. Als de portemonnee meespreekt dan zijn al die principes overboord, net als bij kale Jack.

 12. b

  Van Gelder begint zelf een jankerd te worden . Ja het is waar dat grootmachten als Discovery de eigenaar van Eurosport , veel geld uitgeeft om sportrechten te verkrijgen. Helaas proppen ze het wielrennen vervolgens op Eurosport 2 waar niet al teveel mensen een abo op hebben. Skieen was voor Eurosport belangrijker. De sport moet zich eens achter de oren krabben want het gaat er naar uit zien dat steeds meer achter de decoder beland en er daar voor zorgt dat de interesse afneemt. De constante reclame diarree helpt er ook niet aan mee.

 13. Robert

  Nos heeft wel de rechten van het schaatsen tot en met 2051. Dat dan weer wel.

 14. Anoniem

  RONDO
  31.000 kijkers hahaha

 15. Van Leemhuyzen

  @13:11

  Haha, goeie!

  Maar serieus: denk je dat Jack het bij Ziggo Sport doet voor de kijkcijfers óf voor zijn salaris? Stomme vraag natuurlijk, want kijkcijfers interesseert Jack natuurlijk niet!

  31.000 = treurig.

 16. Sven

  Ex-werknemers hebben altijd wat te zeuren.

 17. tomytomy

  mooie Jack. Misschien moet je de eer aan je zelf nemen en stoppen. Je wordt niet serieus genomen. Opa ga andere leuke dingen doen. Je past niet in deze groep…

 18. TopShow

  Beetje natrappen van Jack van G, maar hij heeft wel gelijk!

  Wij konden het overigens gewoon zien via Eurosport2. Net als de Ronde van Dubai.

  @b,
  De interesse neemt niet af, maar de mensen hebben er geen geld voor (over) of zijn gierig!
  Reclame is helemaal geen probleem. Dan kan je lekker wat te eten/drinken pakken of een plasje plegen!
  Maar ja….conservatieve kijkers hè!

 19. Bertje

  Eurosport is de wielrenzender! Dus wat is nu het probleem?

 20. aammehoela

  De Belgen mogen dit seizoen ook veel minder gaan uitzenden. En wat skien en Eurosport 2 betreft: de algemene wintersporten zouden meer kijkers moeten trekken, niet enkel schaatsen, maar zeker het skien en biathlon zijn mooie sporten om naar te kijken. En Eurosport 2 via het pluspakket met nog veel andere zenders. Heb je toch meer aan dan enkel de gehele zondagmiddag naar het flutvoetbal van de ere-divisie te kijken. De 50 minuten samenvatting is genoeg. Toch belachelijk dat Ajax-Heracles net zoveel kijkers trekt als Port-Juventus . Neen, blij dat ik Eurosport 2 heb. Genoten van de Super G (skien) en voor de rest heb ik die middag de tv om 2 uur uitgezet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.