Tv-recensies nieuwe Beau-show gematigd positief

De tv-recensies over het nieuwe RTL 4-programma Beaufort van Beau van Erven Dorens zijn gematigd positief. De Volkskrant denkt dat er meer in de tv-ster zit, het AD mist een diepere laag en het NRC vindt het een beetje saai. Het Parool is wél enthousiast. Dat is te lezen in de kiosk. Het draait allemaal wel héél erg om de presentator, vindt AD’s Angela de Jong. “Zelfs ik als Beau-fan vond het wel erg veel Beau op een gegeven moment. Bovendien miste ik een diepere laag in het programma.

Toch heeft ze wel met plezier gekeken. “In één ding is hij onweerstaanbaar: er is niemand die zo mooi en schaamteloos en onbarmhartig stuk kan gaan op tv als Beau. Behalve Floortje dan.

NRC’s Wilfred Takken vindt Beaufort ‘minder goed dan zijn avontuur met de zwervers’. “Dit is conventioneler en saaier, want je ziet alleen hem en zijn kameel. Bovendien is de harde echte wereld altijd boeiender dan zo’n vakantietrip. Er staat niet echt iets op het spel. Als het misgaat, kan hij even bellen met zijn team.

Toch heeft ook Takken wel met plezier gekeken. “Het blijft lekkere tv, mooi gemaakt. En Van Erven Dorens is een aangename tv-persoonlijkheid. Zijn grote kracht is zijn zelfspot.

Han Lips van Het Parool vindt dat Van Erven Dorens zijn rol als ‘Lawrence of Arabia’ overtuigend speelde. “Beau is oprecht dankbaar voor alle gastvrijheid en wekt de indruk dat ook te zijn als de camera’s uit zijn.

Alle ontberingen in de woestijn ten spijt: als Beau met een koe door de Krimpenerwaard was gaan lopen, was het ook goed geweest. Maar televisie heeft zo zijn eigen wetten.

Via Blendle kunt u de tv-recensies van AD, NRC, Parool en Volkskrant terugvinden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen