Tv-recensies nieuwe Beau-show gematigd positief

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 9:00

De tv-recensies over het nieuwe RTL 4-programma Beaufort van Beau van Erven Dorens zijn gematigd positief. De Volkskrant denkt dat er meer in de tv-ster zit, het AD mist een diepere laag en het NRC vindt het een beetje saai. Het Parool is wél enthousiast. Dat is te lezen in de kiosk. Het draait allemaal wel héél erg om de presentator, vindt AD’s Angela de Jong. “Zelfs ik als Beau-fan vond het wel erg veel Beau op een gegeven moment. Bovendien miste ik een diepere laag in het programma.

Toch heeft ze wel met plezier gekeken. “In één ding is hij onweerstaanbaar: er is niemand die zo mooi en schaamteloos en onbarmhartig stuk kan gaan op tv als Beau. Behalve Floortje dan.

NRC’s Wilfred Takken vindt Beaufort ‘minder goed dan zijn avontuur met de zwervers’. “Dit is conventioneler en saaier, want je ziet alleen hem en zijn kameel. Bovendien is de harde echte wereld altijd boeiender dan zo’n vakantietrip. Er staat niet echt iets op het spel. Als het misgaat, kan hij even bellen met zijn team.

Toch heeft ook Takken wel met plezier gekeken. “Het blijft lekkere tv, mooi gemaakt. En Van Erven Dorens is een aangename tv-persoonlijkheid. Zijn grote kracht is zijn zelfspot.

Han Lips van Het Parool vindt dat Van Erven Dorens zijn rol als ‘Lawrence of Arabia’ overtuigend speelde. “Beau is oprecht dankbaar voor alle gastvrijheid en wekt de indruk dat ook te zijn als de camera’s uit zijn.

Alle ontberingen in de woestijn ten spijt: als Beau met een koe door de Krimpenerwaard was gaan lopen, was het ook goed geweest. Maar televisie heeft zo zijn eigen wetten.

Via Blendle kunt u de tv-recensies van AD, NRC, Parool en Volkskrant terugvinden.

Foto: RTL
7 Reacties op “Tv-recensies nieuwe Beau-show gematigd positief”


 1. Anoniem

  Ik vond het heel saai eigenlijk het was meest voorbereiden dan tocht,kapot gaan hoeft niet voor mij dan ga ik twijfelen .

 2. Gonny

  Vond het een prachtig programma!
  Wat mij goed deed was zijn oog voor het welzijn van de kameel die al zijn bagage moest dragen.
  En ja, zo afmattend is de woestijn, ook al bereid je je nog zo goed voor.
  Compliment voor Beau van Erven Dorens.
  Denk dat die commentators Takken en Lips meer spanning zien in boer zoekt hoe ….vrouw.
  Zo’n dom programma waar je tegen wil en dank mee om de oren geslagen word.

 3. Ron

  Het is even wat anders dan The Amsterdam Project, maar Beau weet het zich toch eigen te maken in dit programma. Het is een personality show en dat doet hij met verve…

 4. Anoniem

  Beau doet het geweldig. Ik miste bij het programma een beetje de urgentie. Het waarom! Waarom gaat Beau al deze dingen doen? Misschien had er een 2e presentator aan het programma moeten worden toegevoegd en hadden ze weddenschappen met elkaar aan moeten gaan. Wedden dat ik beter een tocht door de woestijn kan maken! Wedden dat ik als eerste de Himalaya heb beklommen! etc.

  Wat ook leuk zou zijn voor dit najaar is een nieuwe serie van Effe geen cent te makken met Beau en zijn gezin. Een serie afleveringen eindigend met een aktie weekend voor een goed doel op RTL4. Met o.a. Overdag nog 1x een Mega Telekids op zaterdag en op zondag een extra lange Koffietijd. Naast tal van andere programma’s in het kader van het goede doel op zaterdag een eenmalige spelshow met Linda en Beau (bijvoorbeeld De Kadoshow) , op zondag Miljoenenjacht met Linda en een grote finale in een extra RTL LN op zondag.

 5. Beau van Erven Ikink

  Beau heeft dit toch al 100 x gedaan op verschillende manieren? Beau’s Wereld ect. Waarom doet iedereen alsof het iets nieuws is? Het is altijd matige televisie geweest, en heeft altijd matig gescoord.

 6. jubbetje

  Weer een serie erbij met bn-ers in de reeks, zie mij eens.

 7. Daniel

  Die diepere laag is er gewoon niet bij Beau. Punt. Daar zijn we na 20 jaar toch wel achter, nietwaar? En inderdaad, Beau heeft deze flauwekul al dikwijls getoond op de beeldbuis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.