Linda de Mol krijgt oeuvreprijs bij tv-beelden-gala

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 8:35

Linda de Mol krijgt dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt tijdens het tv-beelden-gala. De uitreiking is morgen. Dat heeft de organisatie laten weten. De oeuvreprijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. De Mol: “Wat een ongelofelijke eer binnenkort deze Beeld en Geluid Oeuvre Award in ontvangst te mogen nemen. En wat een prachtig rijtje voorgangers. Ik ben enorm trots.

De vakjury laat weten dat een oeuvreprijs niet altijd aan het einde van een carrière hoeft te worden gegeven. “De jury heeft bepaald dat haar invloed op de Nederlandse televisie van zodanige omvang is, dat de prijs nu een zeer terechte markering en erkenning van haar betekenis voor dit medium is, hoewel haar oeuvre – zoals ze dat zelf overigens óók aangeeft – verre van af is.”

Linda de Mol zal blijven vernieuwen en nog geruime tijd haar stempel op de Nederlandse televisie blijven drukken. En dat is maar goed ook.”

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (NPO-voorzitter), Karin de Groot (zendermanager SBS6), Paul Cormont (programma management RTL) en Paul de Leeuw (winnaar Oeuvre Award in 2016).

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Linda de Mol vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen Linda’s broer John de Mol, Ria Bremer en Paul de Leeuw deze eer te beurt.

In totaal worden er dit jaar in negentien categorieën prijzen uitgereikt. BNN-VARA is maar liefst veertien keer genomineerd, de VPRO dingt met 12 nominaties mee, de NTR tien keer en RTL 4 heeft negen nominaties in de wacht gesleept.

In de categorie beste amusement zijn genomineerd: ‘Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!’ (Talpa, RTL 4), ‘MINDF*CK’ (OVP, AVROTROS) en ‘Zondag met Lubach’ (Human Factor, VPRO).

In de categorie beste grote showprogramma zijn genomineerd: ‘All You Need Is Love’ (Endemol Shine Nederland, RTL 4), ‘Dance Dance Dance’ (Talpa, RTL 4) en ‘The Roast of Gordon’ (MasMedia, Comedy Central).

In de categorie beste presentator is Chantal Janzen, vorig jaar winnaar in deze categorie, opnieuw genomineerd. Ook genomineerd zijn Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk.

‘5 Jaar Later’ (TVBV, NTR), ‘Floortje terug naar Syrië’ (BNN-VARA / Dessing Productions, VARA) en ‘Zondag met Lubach’ (Human Factor, VPRO) zijn genomineerd voor beste actuele programma.

Foto: RTL
6 Reacties op “Linda de Mol krijgt oeuvreprijs bij tv-beelden-gala”


 1. Renee G

  Jeroen was een toppertje! Vooral in haar Porsche en vooral bij haar thuis in de geluidsstudio in haar huis..Bedankt Lin voor de centjes die ik van je kreeg om mijn mond verder te houden over je overspelige man nr.2

 2. Anoniem

  Echt??!! Ging Jeroen vreemd?? Je verwacht het niet he.

 3. jajaneenee

  Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

 4. Anoniem

  Terecht

 5. Anoniem

  Ik vind dat Bassie en Adriaan en Aart Staartjes ook een Oeuvreprijs moeten krijgen!

 6. Daniel

  Waar blijft de prijs voor Peter-Jan Rens?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.