‘PVV-kiezers kijken alleen maar naar RTL’

PVV-kiezers kijken nooit naar de actuele en opiniërende programma’s van de NPO. Sterker nog: ze kijken helemaal nooit naar de NPO en alleen maar naar RTL. Dat zei Tom-Jan Meeus, politiek columnist van de NRC, dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Net als over Donald Trump wordt ook over Wilders en zijn aanhangers vaak neerbuigend gesproken in De Wereld Draait Door. Ditmaal werd het beeld geschept dat ze zich alleen laten overstelpen met B-films op RTL 8.

Volgens Meeus kunnen journalistieke, goede programma’s de PVV-kiezer nauwelijks bereiken. “Ik heb een paar jaar geleden gekeken naar het mediagedrag van PVV-kiezers. Dat is gewoon een andere wereld. De meeste PVV-kiezers kijken geen publieke omroep, nooit. Die kijken alleen RTL 4 tot en met 8. Ik wist niet eens dat RTL 8 bestond, maar goed.

RTL maakt weinig inhoudelijke programma’s. Er is weliswaar het RTL Nieuws, maar in de opiniërende programma’s draait het vooral om de zwangerschap van Beyoncé en de late-night-sekstips van Goedele Liekens.

Volgens AD-columnist Özcan Akyol zouden ook inhoudelijke programma’s bij RTL echter niet helpen. De PVV-kiezer gelooft alleen Wilders, stelt hij. “Die gaan niet kijken bij het NOS Journaal of RTL Nieuws of het wel allemaal klopt en geverifieerd is, want zij hebben al het idee en dat idee wordt bevestigd door fakenieuws.”

Matthijs van Nieuwkerk ziet twee parallelle werelden ontstaan. “De werkelijkheid die wij als de werkelijkheid ervaren en waar jullie bericht van doen en de werkelijkheid van mensen die zich louter verlaten op de tweets van bijvoorbeeld Geert Wilders.”

Eerder schepte Van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door al het beeld dat PVV-kiezers het liefst de hele dag programma’s van de niet bepaald snuggere volkszanger Frans Bauer zien.

Foto: PowNed

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen