Peter Römer werd gek bij Endemol: ‘Alles ging om geld’

Peter Römer, de vader van acteur Thijs Römer en broer van NTR-baas Paul Römer, was helemaal moe van de commercie toen hij in 2010 opstapte bij tv-producent Endemol. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Römer kwam in 1990 binnen bij het bedrijf, toen nog John de Mol Producties geheten. “John de Mol wist toen nog niets van drama, dus ik had alle vrijheid me te ontwikkelen als tv-maker. En die beginjaren van de commerciële tv waren een waanzinnige tijd.”

Het bedrijf groeide razendsnel, herinnert Römer zich. “De ene dag zat in Hilversum iedereen nog lekker onderuitgezakt in zijn stoel, de volgende dag was – whaaaaaam! – alles anders. Iedereen klopte bij ons aan voor programma’s, we werkten ons de kolere.”

Het waren gouden tijden, aldus Römer. “Ik heb heel veel gemaakt, heel veel geleerd en ook heel veel gereisd – in Amerika gingen we kijken hoe zij het deden. Een tijd lang vond ik het schitterend, maar in 2010 was het genoeg, ik had er he-le-maal geen zin meer in.”

De tv-wereld begon Römer tegen te staan. “Ik ga er niet ondankbaar over doen, ik heb er goed van gegeten, maar ik had het gehad.”

Ik wilde geen manager meer zijn, werd er ook gek van dat altijd alles maar om geld ging.”

Het grote Parool-interview met Peter Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Endemol

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen