Oscars-uitreiking trekt 43.000 kijkers naar Net5

Geplaatst op di 28 feb 2017 om 8:40

De live-uitreiking van The Oscars 2017 wist in de nacht van zondag op maandag, van 2.30 tot 6.20 uur, gemiddeld 43.000 kijkers te vermaken op Net5. Daarmee behaalde de zender midden in de nacht een marktaandeel van 21 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 bracht om 17.00 én om 23.15 uur een uitgebreide samenvatting van de Oscars-uitreiking op de buis. Daar keken respectievelijk 108.000 kijkers (3 procent) en 68.000 kijkers (3 procent) naar.

Net5 zond de uitreiking als enige voor iedereen toegankelijke televisiezender live uit. De prijzenshow werd dit jaar voor het eerst gepresenteerd door de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel. In het publiek zaten zoals vertrouwd de grootste acteurs en actrices.

De uitreiking van de Oscar voor beste film verliep nogal amateuristisch: per ongeluk werd La La Land tot winnaar uitgeroepen, terwijl Moonlight eigenlijk de winnaar was. “Het is toch Moonlight. Ik maak geen grap“, kondigde de La La Land-producer aan toen hij van de fout op de hoogte was gebracht.

De winnaars van de prijzen waren erg blij.

Foto: Oscars
9 Reacties op “Oscars-uitreiking trekt 43.000 kijkers naar Net5”


 1. Hans

  Tja, de Oscars het is toch een event waar steeds meer mensen bij afhaken.
  Dit jaar hadden de Oscars in de VS de laagste kijkcijfers gescoord sinds 8 jaar, en dat moet wel tekenend zijn voor de filmindustrie.

  Een uitspraak van Oscar winnares Viola Davis die vanwege het toppunt van arrogantie en narcisme toch vele mensen irriteerde:
  “I became an artist and thank God I did,” she told the crowd at Hollywood’s Dolby Theatre February 26. “Because we are the only profession that celebrates what it means to live a life.”

 2. J

  Slechts 21% marktaandeel? Waar keken die andere &0% midden in de nacht dan naar?

 3. Woodstock

  Die laatste zin van het artikel,….. serieus…?

  Het wordt tijd dat er ingegrepen wordt bij de redactie van MC. Het wordt steeds zieliger (nu wordt ik vast weer geblokt, gebeurde eerder ook, haha)

 4. Wolter

  Gelukkig ben ik een uur later gaan kijken, zodat ik de vele reclame-blokken kon doorspoelen. (Om de 10 minuten).

 5. Anoniem

  Je gaat toch niet voor je lol zitten gluren naar een stel zelfpijpers dat vanuit hun miljoenhuizen wel even vertelt hoe een land geregeerd moeten worden?

 6. lvs2015

  Ik ben blij dat ik altijd vroeg wakker ben en dus deze bizarre ontknoping live kon mee maken. Hoop dat volgend jaar weer het live te zien is op een Nl zender.

 7. Michelle

  Ik spoelde maandagochtend door die Oscar uitzending heen en zag dat ze bij SBS helemaal vergeten waren de reclameblokken te verkopen. Om de tien minuten een trailer voor een Net5 programma en daarna een paar minuten doodse stilte. Vorige jaren op Filmnet werd er in de reclameblokken gebabbeld met een paar deskundigen op een bank. Ook weinig verheffend, maar beter dan een titelkaart.
  Voor 40.000 kijkers kan je toch wel wat reclame verkopen? Al was het maar voor een tientje per seconde of zo. Gemiste kans, vond ik.

 8. Bertje

  Kijkcijfers vergelijkbaar met de film awardshows die Fox eerder dit jaar uitzond.

 9. Anoniem

  Alleen alle inwoners van Meppel hebben gekeken. De rest van Nederland lag op 1 oor of aan t werk.

  Wat een droevige score zeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.