Oscars-uitreiking trekt 43.000 kijkers naar Net5

De live-uitreiking van The Oscars 2017 wist in de nacht van zondag op maandag, van 2.30 tot 6.20 uur, gemiddeld 43.000 kijkers te vermaken op Net5. Daarmee behaalde de zender midden in de nacht een marktaandeel van 21 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 bracht om 17.00 én om 23.15 uur een uitgebreide samenvatting van de Oscars-uitreiking op de buis. Daar keken respectievelijk 108.000 kijkers (3 procent) en 68.000 kijkers (3 procent) naar.

Net5 zond de uitreiking als enige voor iedereen toegankelijke televisiezender live uit. De prijzenshow werd dit jaar voor het eerst gepresenteerd door de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel. In het publiek zaten zoals vertrouwd de grootste acteurs en actrices.

De uitreiking van de Oscar voor beste film verliep nogal amateuristisch: per ongeluk werd La La Land tot winnaar uitgeroepen, terwijl Moonlight eigenlijk de winnaar was. “Het is toch Moonlight. Ik maak geen grap“, kondigde de La La Land-producer aan toen hij van de fout op de hoogte was gebracht.

De winnaars van de prijzen waren erg blij.

Foto: Oscars

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen