Mark Rutte vindt Tijs van den Brink een zeikerd

Minister-president Mark Rutte heeft na een interview met Tijs van den Brink gezegd dat hij hem een zeikerd vindt. Dat heeft de EO-presentator gezegd op Radio 1. Hoewel Rutte de presentator in vertrouwen heeft uitgescholden, komt Van den Brink nu toch met deze onthulling op de proppen. “De leukste momenten rond radio-uitzendingen vinden vaak toch net voor of na de uitzending plaats. Omdat u daar meestal niet bij bent vertel ik u er nu via deze column maar over“, aldus de EO-ster.

Van den Brink interviewde Rutte op Radio 1. De EO’er vroeg de premier naar het standpunt van de VVD over wiet. Daar staat in het VVD-verkiezingsprogramma alleen over dat het allemaal ‘slimmer gereguleerd’ moet worden. “Dat is zo’n formulering waar je moeilijk tegen kunt zijn.

Rutte zei tegen Van den Brink dat er ‘geen simpele oplossing’ voor is en dat je ‘denkkracht van alle deskundigen bij elkaar nodig hebt’. “Ik heb daar wel ideeën over, maar als ik dat nu allemaal ga zitten vertellen…

Heel opvallend, vindt Van den Brink. “Ik vond het grappig. Een politicus, niet de meest onbelangrijke to put it mildly, die voor de verkiezingen zijn plannen nog wat geheim houdt. De gedachte dat we een politicus kiezen vanwege zijn plannen, was ineens heel ver weg.

Na afloop gaf ik, toegegeven, met een ietwat sardonische grijns op m’n gezicht, een welgemeend advies aan Rutte: ‘Misschien toch nog eens wat over nadenken, over die wiet…’

En daar was-ie: ‘Zeikerd!’ En het moet gezegd: hij lachte er hartelijk bij, het was hartgrondig maar niet onvriendelijk bedoeld, zo was mijn indruk.

Foto: NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen