‘Mark Koster mediaflop van de week om RTL-uitspraken’

Geplaatst op zo 26 feb 2017 om 8:29

Mediadeskundige Mark Koster, journalist bij Quote, is de mediaflop van de week vanwege de uitspraken die hij heeft gedaan over RTL Nieuws. Dat stelt Paul Onkenhout in de Volkskrant-rubriek Top & Flop. Koster vindt dat RTL Nieuws zich heeft ontwikkeld tot een anti-Wilders-kanaal en dat RTL zich zou moeten richten op winst maken in plaats van zich te gedragen als een zender met een maatschappelijke missie. “Koster – laten we hem maar mediadeskundige noemen – is streng.”

De Volkskrant noemt Koster ‘de rechtse meningenfabriek’. “Het mislukte lijsttrekkersdebat en het interview met de broer van Wilders, kortom die hele ‘anti-Wilders veldtocht’, brengt Koster tot de conclusie dat RTL een ‘verzetszender’ is geworden. En dan is er ook nog – jawel – Zwarte Piet die door RTL ‘hardhandig naar de uitgang is gedirigeerd’.

Zwaar overdreven, vindt het dagblad. “Wie aan Wilders komt, komt aan Mark Koster. Wie geld wil verdienen, moet Wilders met rust laten. Wie voor een commerciële omroep werkt, of voor een blad als Quote, mag niet integer zijn.”

Het is oorlog tussen Wilders en RTL. Het was al bekend dat de programmabaas van RTL 4, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws en RTL Nieuws anti-Wilders zijn, maar sinds het RTL Nieuws-interview met de broer van Geert Wilders in deze verkiezingstijd, is het over en uit tussen ’s lands grootste partij in de peilingen en ’s lands grootste commerciële zender.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL
32 Reacties op “‘Mark Koster mediaflop van de week om RTL-uitspraken’”


 1. De juffrouw van #rtlln

  Boeiuh. Vannacht weer lekker aan de 11,5 cm van de premier gesabbeld.

 2. Walter

  Koster heeft gelijk.

 3. F'iscadel

  Walter is debiel.

 4. J

  Waarom grijpt de omgeving van Koster niet in? Want Koster is in korte tijd geradicaliseerd.

  Van iemand met een gefundeerde rechtse mening tot een extreem rechtse radicaal, die wild om zich heen begint te slaan als er iemand ook maar een half woord van kritiek op Wilders, maar ook op Trump loslaat. Het is gewoon eng aan het worden. Gaat echt niet goed met die man.

 5. Anoniem

  @
  De juffrouw van #rtlln

  Wat heeft dit met medianieuws te maken?

 6. beterdooddanrood

  maak je druk, wie kijkt er nog televisie,?
  allemaal gekleurd,
  meer voor t domme volk wat daar t nieuws beluistert,
  de mensen leren steeds meer ZELF te denken en te onderzoeken,
  heb je geen TV voor nodig,

 7. Jaap

  @J

  Sinds wanneer is de PVV rechts-radicaal? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de PVV precies in het midden staat. Google maar eens “politiek spectrum”.

 8. J

  Lezen Jaap: ik zeg dat Koster in korte tijd een rechts radicaal is geworden.

 9. Dronald Drump

  Jaap is te dom om begrijpend te kunnen lezen. De perfecte Trump/Wilders-stemmer. :D

 10. Dril Pudding

  De linkse houding van een groot deel van RTL is alleen maar goed voor Wilders!

 11. b

  Koster is behoorlijk eng en dan krijg je dus ruimte bij WNL .

 12. Henk II

  Sinds wanneer malen PVV’ers om wetenschappelijk onderzoek (Jaap 9:57 )?

 13. Kaaskijker

  Koster weet dondersgoed dat Geert Wilders aan de macht niet Artikel 1 van de grondwet zal respecteren.

  Maar bij RTL Nieuws zit nog zo’n klojo-colomnist Roderick Veelo die vindt dat de media Trump met rust moet laten. Joh, snurk lekker verder terwijl de Amerikaanse grondwet met voeten wordt getreden. En Trump het Amerikaanse kernwapenarsenaal opnieuw het grootste van de wereld wilt hebben.

 14. GT

  @Kaaskijker

  Om nog maar te zwijgen over het feit dat Trump een muurtje bouwt terwijl er de laatste jaren meer mensen via de zuidgrens het land uit gingen dan erin kwamen. M.a.w. hij houdt ze in het land in i.p.v. erbuiten.

 15. Henk II

  Interessanter lijkt me dat een deel van de mensen die op 50Plus wilde stemmen, nu naar de PVV neigen (van een fraudeur naar iemand die zichzelf buiten spel zet), en dat een deel van de mogelijke PVV-stemmers nu een voorkeur heeft voor Forum voor Democratie en VNL en dat die twee partijen opeens de Kamer in zouden kunnen komen. Daarmee ontstaat écht een alternatief voor de PVV, voor mensen die willen dat hun stem wél tot beleid kan leiden. Jammer dat hun lijsttrekkers zo worden weggemoffeld.

 16. GT

  FvD is totaal ongeloofwaardig met meneertje Baudet die nog niet zolang geleden beweerde NOOIT de politiek in te gaan.

 17. Anoniem

  @Henk Reken er maar op dat de PVV de grootste wordt en dan zeker niet buiten spel zal staan. Dat hoop je maar, gaat niet gebeuren.

 18. Henk II

  @GT (10:48) Dan vind jij een politicus meer geloofwaardig die op de dag na de verkiezingen over zijn keiharde AOW-standpunt zegt “Alles is onderhandelbaar”?

  Dat zou betekenen dat de een wel van standpunt mag veranderen en de ander meteen als totaal ongeloofwaardig wordt afgeschilderd.

 19. GT

  Nee, die vind ik ook niet geloofwaardig.

 20. Van Leemhuyzen

  RTL vind ik niet plezant.

 21. Anoniem

  Mark Koster en ook Rutger Castricum zijn een gevaar voor de democratie ze nemen het niet zo nauw met de waarheid dat is anno 2017 zegt hij bij Jinek de echte pers moet dat maar checken alleen een grote groep kijkt er niet naar of leest dat niet.

 22. GT

  Auw! 50PLUS in één week van 10 naar 6 zetels in de peilingen.

 23. Anoniem

  geweldig nieuws.

 24. Wolf

  De Volkskrant is en blijft een onbeduidend krantje voor de links draaiende krakers en ander PvdA achtig tuig.

 25. Wolf

  Kaaskijker 1035 uur . TOCCH is en blijft Dhr. Trump de President van het machtigste land ter wereld . De overgrote meerderheid heeft hem gekozen. Dat noemt men democratie ‘kaaskijkertje’ . WEN ER MAAR AAN de komende 15 jaar.

 26. GT

  @Wolf

  Iedereen weet dat Trump niet met een meerderheid heeft gewonnen, laat staan met een overgrote meerderheid. Met je domme gekakel onderstreep je alleen maar de gedachte dat zijn fans inderdaad roeptoeteren zonder verstand van zaken. En of hij president blijft de volle 4 jaar valt nog maar te bezien. Ik zou er mijn geld niet op durven zetten.

 27. Wolf

  @ GT 13.12 uur , Iedereen over de hele wereld weet dat Killary Clinton de pedofiel heeft verloren en Dhr. TRUMP toch de meerderheid heeft in de Senaat en dus WEL President is van de USA. Je leest teveel links eurofiel NEP nieuws .Dat pedowijf heeft verloren en daarmee basta. Wen er maar aan.

 28. Wolf

  Dhr. Koster is een neutraal en niet gehersenspoelde journalist van faam.

 29. GT

  Goed, ik zie dat je of hartstikke dom bent of gewoon zit te trollen, dus ik reageer maar één keer op je flauwekul:

  Niet alleen linkse, maar ook rechtse media bevestigen dat er miljoenen meer Amerikanen op Clinton stemden dan op Trump. Je doet nu of je zei dat Trump de meerderheid in de Senaat heeft, maar wat je letterlijk zei was: “De overgrote meerderheid heeft hem gekozen”.

 30. Wolf

  @ GT 13.29 uur , De Media weten ook dat die 2 miljoen ‘ meer’ illegalen waren die geen stemrecht mogen hebben en dus niet meetellen. Die illegalen zijn in totaal met 14 miljoen en worden binnen 2 jaar de MUUR over geknikkerd en komen er nooit weer in heeft de President der USA belooft. We kunnen stellen dat die paar miljoen voor Killary dus ongeldig zijn.

 31. schuld van Poetin

  Er wordt iemand wakker, natuurlijk heeft hij gelijk. RTL neoliberale kutzender die over lijken gaat en alleen maar ellende de samenleving in stuurt.

 32. Anoniem

  Koster a.k.a. Kotser wordt radicaal.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.