Jan de Jong: ‘Ook handbal scoort niet buiten NOS’

Geplaatst op Mon 19 Dec 2016 om 10:56

Na zijn veelbesproken tweet over de ingestorte kijkcijfers van de Champions League sinds het toernooi weg is bij de NOS, wijst Jan de Jong nu ook op de lage kijkcijfers van het handbal bij Ziggo Sport. Dat is te lezen op Twitter. Precies 400.000 kijkers van Ziggo Sport zagen zondag in de vooravond hoe Oranje de EK-handbalfinale verloor van Noorwegen. Een wel heel magere score, vindt de baas van de NOS. “Handbalvrouwen verdien(d)en een groter publiek“, zo laat hij weten.

Volgens De Jong scoorde het handbal bij de NOS veel beter. “Bij de Olympische spelen keken er 2 miljoen mensen naar de handbalvrouwen nu 400.000. Dat vind ik een opvallend verschil.

Jack van Gelder, die jarenlang hét gezicht was van de NOS maar nu voor Ziggo Sport werkt, reageert aanvallend. “Had je indertijd de rechten moeten kopen Jan maar toen zag de NOS het niet zitten.

Lees ook: NOS: ‘Kijkcijfers Champions League ingestort bij SBS’ (vorige week)

Foto: NOS
31 Reacties op “Jan de Jong: ‘Ook handbal scoort niet buiten NOS’”


 1. Walter

  Sjek van Gelder

 2. Jables

  Ja hehe. Tijdens de Olympische Spelen.. Dan zijn we geïnteresseerd in alles wat we voorbij zien komen, omdat we de hele dag voor de tv zitten. Dan doen we zelfs collectief alsof kogelstoten ons iets kan boeien. Wat een manke vergelijking.

 3. David

  Logisch, niet iedereen heeft ziggo! Maar wat word ik moe van deze man. Geen belastinggeld naar sport! Hij zeurde ook al dat de f1 naar de NOS moet. Nooit kon het de nos iets interesseren.

  Ik zeg het al zolang: de Jong gaat met belastinggeld smijten de komende tijd. De NOS heeft nauwelijks nog bestaansrecht op dit moment qua sport.

 4. Ollie

  Tja, ik heb gisteren NOS aangezet omdat ik te dom was om Ziggo te checken. Ik dacht nog: alleen zeggen dat ze de rechten niet hebben, maar niet melden wie ze wel heeft. En zoals ik al zei, ben ik nogal dom en heb niet Ziggo gecheckt. Had ik het geweten, dan had ik de hele wedstrijd gekeken i.p.v. die kaa-uu-tee samenvatting van de NOS.

 5. Bart

  Schaatsen EK of WK: nog net 1 miljoen kijkers.
  Schaatsen op OS: ruim 3 miljoen kijkers.

  Een opvallend verschil…..

 6. Bilal

  De NOS zend wel schaatsen (”rondje 1.30”) de hele dag (bijna ieder weekend in het winterseizoen) uit. Dus als ze dat geld van schaatsen nou in handbal en Formule 1 uitgeven, heb je minder klagers. Of is het schaatsen goedkoop qua uitzendrechtengeld?…

 7. Wim Bosboom

  Als iets succes heeft ,moet het naar de NOS Bij de NOS, waar egotrippende verslaggevers voor de samenvatting gaan aanstippen wie er een hoofdrol gaat spelen.Als in de wedstrijd de voorspelling is uitgekomen, dan de titel van Nostradamus te claimen . Erg irritant is ook het finishen van atleten .Er zijn daar afspraken over gemaakt wie wat mag gaan roepen . De uitverkorene gooit er op het moment suprême een van te voren bedachte kreet uit, het liefst met overslaande stem . Bij de talloze herhalingen van het fragment is hij dan verzekerd dat de commentator niet onopgemerkt blijft .Egostreling ten top. Helemaal ten hemel schreiend zijn de promo”s van sportsuccessen in reclameblokken ;de NOS benadrukt eerst drie keer dat zij het in beeld hebben gebracht om daarna het succes zelf bijna te gaan claimen .
  De stelling dat sport bij NOS beter scoort dan bij anderen , kan alleen verklaard worden door versnippering of leprapatiënten met een kijkerskastje . Kwaliteit speelt geen rol , want overal werk(t)en dezelfde mensen aan de verslaggeving.

 8. Bart Wijnen

  Lachen met die man.
  Tja, handbal trok maar liefst 400.000 kijkers, op een kanaal dat maar de helft van het land kan ontvangen. Ondanks dat tegelijkertijd al veel mensen naar Ajax-PSV keken en vervolgens naar Studio Sport.

 9. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Logisch dat het handbal zo slecht scoorde: de helft van de kijkers kan Ziggosport niet ontvangen!

 10. watiserdan

  Typisch NOS gelul, achteraf gaan janken omdat hun teberoerd zijn om voor dat soort sporten rechten tekopen, nu was ziggo net als met F1 NOS voor en beginnen ze gelijk weer tejanken.

 11. watiserdan

  @Bart, en dan zenden ze het schaatsen niet eens uit ja op nos.nl of samenvatting van net aan uur.

 12. Jean Paul

  Ziggo bood de stream gisteren gratis aan. Mooi gebaar en ik heb genoten van de wedstrijd.

  Wel ongelooflijk boter op hun hoofd bij de NOS. Andere sporten dan voetbal wegstoppen tijdens etenstijd of ‘s avonds heel laat en dan miepen als we succes hebben.

 13. ad

  Wat een ongelooflijk zuur, pretentieus mannetje.

 14. Alexh

  Dat laat dus alleen maar zien dat veel mensen hersenloos de nos aanzetten zonder echte interesse te hebben…

 15. Sjaak

  Tsja, kennelijk hebben de mensen de NOS aanstaan als een soort behang. Da’s geen verdienste Jan!

  De mensen die naar Ziggo, of in het geval van voetbal, Veronica kijken, zijn de echte geïnteresseerden. Als t mensen echt interesseert dan weten ze echt wel te vinden. Kijk ook maar eens naar Formule 1 met Max Verstappen..

  Overigens helemaal geen slechte score van Ziggo met dat handbal.. Wat zeurt die jan nou?! En waarom???

 16. bjorn

  @bilal schaatsen is voor commerciele omroepen niet interessant want speelt zich af voor 1800 uur s avonds. Op een enkele wedstrijd na dan.

 17. Ollie

  @Jean Paul

  Ik voel me met de minuut dommer worden…

 18. Wendy's dealertje

  Waarom huilt deze man zo vaak?

 19. Toffe peer

  Fijn dat meneer dit constateerde , maar waarom zond de nos het gisteren zelf niet uit, dat zijn veel interessantere constateringen.

 20. Koen

  Net wat Jack zegt! Had je het maar moeten kopen maar toen zag hij het niet zitten..

 21. Keesie

  Dankzij Van der Vaart staat handbal mentaal op een het bescheiden nivo van darten en korfbal.

 22. Anonymous

  Bejaarden en mensen die niet verder dan 3 kunnen tellen kijken naar de NPO

 23. Fabeltjeskrant

  Walgelijke vent is dit toch!
  De arrogantie van de staats tv druipt er weer af, brrrrrrrrrr

  Live sport 400 duizend is prima voor Ziggo Sport en dat recht tegenover AJAX-PSV met 820.000 op Fox Sports1
  Zijn Live Tennis en samenvattinkjes op Nederland1 om de zelfde tijd scoorde overigens 300.000 kijkers

 24. Jan de Jong

  01. Studio Sport Eredivisie (NPO1) 2.708.000
  Vanavond weer Peptalk voor 40.000 kijkers op Ziggo Sport.
  Vanaf volgende week woensdag knalt het schaatsen weer op
  de sportzender van NL: NPO1

 25. Leon

  Jan de Jong is de verpersoonlijking waarom iedereen zo’n bloedhekel aan de publieke omroepen heeft. Die verschrikkelijke arrogantie gesteund door onze belastingcenten.

 26. Don

  Ziggo probeert een TV-zender te zijn, belachelijk! Ik ben daarom ook naar een andere provider overgestapt! :-)

 27. Anonymous

  DIE JAN DE JONG……………………..haha

 28. Gerrit

  U kijkt nog TV ?! Alleen reklame.

 29. Boris

  Ziggo doet het gewoon uitstekend. Stapt precies in de juiste sporten waar de NOS al jaren geen tijd en moeite in wil steken. Verder zijn dit prima cijfers. Zeker voor het tijdstip waar onder meer nog Ajax PSV bezig was en het feit dat lang niet iedereen Ziggo Sport heeft. Goed beleid wordt beloond!

 30. Flip

  Deze knuppel had deze quote al klaar, maar die 400.000 was toch meer dan hij had gedacht denk ik. Wat een ei. Brrrr……

 31. aammehoela

  De NOS heeft nooit uitgesproken dat ze F1 willen uitzenden, wel de balsporten. Het volleybal werd bijvoorbeeld wel uitgezonden, ook waterpolo op NPO 3 toen, maar handbal dus niet. En hoe je er ook over denkt, iedereen zou de finale sowieso moeten zien, dus op het open net. Maar door de rechtse invloeden kan dat dus niet, reden voor de sportliefhebber die gewoon de belangrijkste evenementen wil zien om links te stemmen. Overigens ben ik wel blij dat Eurosport de OS gaan uitzenden. Mooi alternatief voor de Dione-bla-bla-show.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.