Drama voor tv-ster Freek Vonk: gebeten door haai

Geplaatst op do 02 feb 2017 om 9:45

Foto: RTLNPO-ster Freek Vonk is tijdens opnames van een nieuw tv-programma gebeten door een haai. Hij heeft de aanval overleefd en er zijn ook geen vitale functies getroffen. Wel ligt hij nu in een ziekenhuis in Miami. Dat laat de dierenvriend weten op Facebook. Het incident vond plaats op de Bahama’s, waar hij Caribische rifhaaien onderzocht. “Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis“, zegt de programmamaker.

Vonk spreekt van ‘flinke pech’. “Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is foute boel.”

Het team vaarde met grote spoed terug naar het vasteland. “Terug op het Sharklab heeft directeur Dr. Samuel Grueber mij professioneel opgevangen en klaar gemaakt voor transport. Op dit kleine eilandje is namelijk niet voldoende medische hulp aanwezig, en daarom is er direct vanuit Miami een traumahelikopter van de US Coast Guard overgevlogen om mij te evacueren naar Jackson Memorial Hospital.

Na een drie uur durende operatie, waarbij Vonk volledig onder narcose is gebracht, en meer dan honderd hechtingen, kan hij nu weer zijn duim omhoog doen. “Van de chirurg weet ik inmiddels dat er is niks vitaals is geraakt, de pezen en spieren in mijn rechter bovenarm zijn grotendeels in orde. Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen.”

Vonk stopt niet met dit gevaarlijke tv-werk. “Ik werk al vele jaren met wilde dieren en dat brengt natuurlijk grote risico’s met zich mee, het zijn en blijven immers wilde dieren. Maar mijn grote passie is en blijft jullie te laten zien hoe mooi de wereld is, jullie figuurlijk mee te nemen naar de meest bijzondere plekken van de wereld om op zoek te gaan naar de gaafste en vreemdste dieren. Dit zal ik altijd blijven doen!!

Ik heb wat foto’s toegevoegd om jullie een completer beeld te geven van de situatie. Echter, de wond aan de bovenkant van mijn arm was zó heftig dat ik heb besloten dat ik jullie -en dan vooral mijn jongste fans – dit niet aan kan doen.”

Foto: VARA
14 Reacties op “Drama voor tv-ster Freek Vonk: gebeten door haai”


 1. Walter

  Smakelijke foto zeg. Goed voor hem, dat het met een sisser is afgelopen.

 2. Joep

  Storm in een glas water. Alle media duiken er op.

 3. Neptunus

  Hij licht in water……….

 4. Senna S

  hij LIGT in het ziekenhuis mensen. LIGT. Met een G….

 5. A Farewell to ice

  …ooooooh…. wat eeerrrrggggg

 6. Wendy's dealertje

  Freek doet een Irwinnetje. Nominatie voor de Darwin award is binnen.

 7. Den Draaiert Joost

  Moeten we medelijden hebben? Die haai had hem dood moeten bijten

 8. Meneer Kaktus

  Volwassen reactie, Joost.

 9. Wow

  Deze Irwin/ Wild Frank immitator had gewoon pech. Volgende keer de sting des doods?

 10. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Ligt? Dat staat er toch?

 11. Tromme dol

  @Wendy’s dealertje

  Misschien moet je even op de site van de Darwin Award kijken wat de criteria zijn. Dit valt daar totaal niet onder. De Domkop Award voor jou, analfabeet!

 12. Frank

  Het is niet te hopen dat hij eindigt als Steve Irwin die ook altijd met wilde beesten lag te klooien, krokodillen geloof ik. Hij werd doodgestoken door een pijlstaartrog. Freek ligt altijd te rotzooien met slangen. Kijk in het vervolg beter uit Freek, en stop met dat branie achtig gedrag voordat het te laat is.

 13. Anouk

  Risico v/h vak.
  Maar gun hem beterschap. Ik vind hem wel okay.
  Soms wel wat teveel bravoure.

 14. Watch Fox

  Super Bowl 2017 live op FOX TV en FOX SPORTS:
  http://www.totaaltv.nl/nieuws/super-bowl-2017-live-op-fox-tv-en-fox-sports/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.