Zomergasten baalde van puist Annet Malherbe

De makers van VPRO Zomergasten waren er niet bepaald gelukkig mee dat actrice Annet Malherbe in 2010 een fragment over een puist uitkoos. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Het fragment sprak echter veel mensen aan. “Nadat ik bij Zomergasten een fragment had aangevraagd waarin een grote puist werd uitgeknepen, heb ik ontdekt dat ik helemaal niet de enige ben die dat fijn vindt. Ik vind het lekker om iets uit te knijpen en zo iemand ergens van te bevrijden.”

Malherbe weet niet waar het vandaan komt. “Als ik vroeger bij vriendjes een grote mee-eter zag zitten, dacht ik ook altijd: heerlijk. Vooral met die puisterige puberhoofden was het een feest. Maar ik doe het alleen bij mensen die dicht bij me staan, hoor. Ik sta echt niet bij de bushalte: sorry, meneer, mag ik even uw puist uitknijpen?

Even leek het erop dat Malherbe haar puistenfragment moest laten liggen. “Op de redactie van Zomergasten was best veel protest tegen het uitzenden van het fragment: ‘Dan gaan mensen wegzappen.’ Ik zeg: ‘Je vraagt toch waar ik graag naar kijk?‘”

Ik had ook nog een heel nare operatie van een kaak besteld, die hebben ze gewoon weggecensureerd. Die kaak werd doorgezaagd. Ik vind dat interessant. Het is kunst en het is vakwerk“, besluit ze in de krant, via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen