RTL 5 komt met Donald Trump-avond

Geplaatst op vr 13 jan 2017 om 14:43

Een dag voor de inauguratie van Donald Trump staat RTL 5 de hele avond in het teken van de 46e president van de Verenigde Staten. Op donderdag 19 januari vanaf 20.30 uur staat de winnaar van misschien wel de meest controversiële presidentsverkiezing uit de Amerikaanse geschiedenis centraal in Trump Night. Dat heeft de tv-zender laten weten. De Trump-avond wordt afgetrapt met ‘Jensen kiest voor Amerika: Waarom Trump won’, een programma van Robert Jensen.

In deze vierde aflevering van zijn serie over de Amerikaanse verkiezingen keert Robert Jensen terug naar de VS. In de special deelt Jensen zijn visie over de kracht van Trump. Hij bezoekt opnieuw Mingo Junction, Ohio, om te praten met de Trump-stemmers die hij voor de verkiezingen ook al sprak over hun ontevredenheid. Hebben ze het gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt en denken ze dat er écht iets gaat veranderen?

Ook gaat Jensen naar New York: zijn de inwoners van The Big Apple de schok al te boven en hoe denken zij over het Amerika onder Trump?

Om 21.30 uur brengt RTL 5 de documentaire Wie Is Donald Trump?, ‘een indrukwekkende en onthullende documentaire waarin zijn familie, celebs, acteurs, vrienden en vijanden aan het woord komen’. Zij schetsen het beeld van de charismatische maar ook polariserende zakenman die, sinds hij bekendmaakte een gooi te doen naar het presidentschap, de krantenkoppen domineerde.

Zijn oversized ego, zijn vrouwen en zijn aard om te controleren en te manipuleren passeren de revue in deze documentaire over de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Foto: CNN
51 Reacties op “RTL 5 komt met Donald Trump-avond”


 1. Anoniem

  Ze kunnen beter The Roast of Donald Trump uitzenden.

 2. Albert

  die rechten hebben ze niet

 3. Goed Gedaan

  Mooi en leuk.

 4. Pieter

  Jullie kunnen Robert Jensen allemaal haten, maar dit programma was erg goed van hem! Blij dat er een 4e aflevering komt en hopelijk meer Jensen op deze serieuzere tour! Ik zit aan de buiz

 5. Miles

  Programma van Jensen was beter dan alle andere programma’s voorafgaand aan de verkiezingen bij elkaar.

 6. anoniem

  Je mag het niet zeggen, maar ik ben bang dat de geestelijk minder bedeelden weer goed aan hun trekken zullen komen met deze meest geschifte Amerikaanse president die er volgens mij ooit is geweest……

 7. Walter

  Ik gok dat Trump zomaar eens de beste Amerikaanse president in de USA-historie gaat worden, althans dat zegt mijn glazen bol. Zijn gezag en temperament spreken mij zeer aan.

 8. anoniem

  @Walter: U bent ook een liefhebber van de liefde met prostitues bedrijven waar ook rare zaken als urine bij komen kijken? :-)

 9. John

  Helemaal mee eens Walter. Het worden spannende tijden, zou Twan zijn geloofwaardigheid niet zijn verloren de laatste maanden?

 10. Walter

  @anoniem

  Ik ben meer een liefhebber van de toespraken en publieke optredens van Trump. Eén woord: indrukwekkend. Wacht maar af: heel Amerika staat straks als één volk achter Trump (de komende jaren), zowel blank, zwart als Latino-Amerikanen.

 11. anoniem

  @Walter: Ik mag hopen dat uw held u een beetje tevreden mag stellen. Persoonlijk interesseerden de toespraken van dhr. Trump mij niet erg. Hij komt op mij over als een arrogante en niet helemaal geestelijk stabiele man. Net zoals dhr. Wilders in Nederland.. Maar het is misschien riskant om dit te typën. Over dhr. Hitler mocht je in de jaren dertig daar ook niets zeggen in ons zo vrije landje…

 12. Anoniem

  Jezus, wat ben jij dom.

 13. Joesef

  Trump is een geweldige zakenman met een mooie vrouw. Hij houdt ook van goud. Maar als je en ruziemaker kiest, dan krijg je ook vier jaar lang ruzie. Met alles enniedereen. Lijkt mij niet heel handig. Verder wordt ik zelf minder enthousiast als het gaat om zijn vriendjespolitiek en familiekliek. Ze hebben al geld genoeg samen. Maar ja, Poetin is het voorbeeld he.

 14. Bertje

  Jezus was voor mijn tijd, dus geen idee of hij dom was.

 15. anoniem

  @Walter: Ik mag hopen dat uw held u een beetje tevreden mag stellen. Persoonlijk interesseerden de toespraken van dhr. Trump mij niet erg. Hij komt op mij over als een arrogante en niet helemaal geestelijk stabiele man. Net trouwens zoals dhr. Wilders in Nederland.. Maar het is misschien riskant om dit te typen. Ooit mocht je in de jaren dertig daar ook niets over zeggen in ons zo vrije landje…

 16. Walter

  @anoniem

  Blijf jij maar lekker hangen in de jaren dertig met je linkse gedachten. Dat is ook waar half NL aan lijdt. En over Trump: hij is goed bezig met de rommel van Obama op te ruimen en die Mexicaanse muur is een geniaal idee!

 17. Anoniem

  Jezus, wаt ben jij dom.

 18. anoniem

  @Walter: Niet dat ik het 100% eens ben met het beleid onder dhr. Obama. Maar hij heeft de USA een beschaafder gezicht gegeven in de afgelopen jaren. En op zijn persoon is nauwelijks iets aan te merken geweest. In tegenstelling tot dhr. Trump..

 19. anoniem

  En nee, dhr. Obama was niet Links… Zoals extreem rechts ons wil doen geloven..

 20. Walter

  Zoals zwarten en blanken elkaar behandelen in Amerika, noem jij dat beschaafd? Obama, als boegbeeld onder Afro-Amerikanen, heeft dit probleem onder zijn presidentschap alleen maar verergerd dan verminderd. Obamacare sloeg niet aan, zijn plan om Guatanamo Bay te sluiten is mislukt. Één van de weinig goede dingen die hij heeft gedaan, is het uitschakelen van Bin Laden. Naast zijn charisma, warme kant en leuke publieke optredens heeft Obama de VS niet verder vooruit geholpen tussen 2008 en 2016.
  Trump haalt bijv. de banden met Rusland aan, terwijl Obama en Clinton deze band verslechterden. Dat de Democraten en Clinton-aanhangers zo slecht reageren op de winst van Trump zegt genoeg over hun slecht verlies…

 21. anoniem

  In mijn opinie zou uw liefde voor dhr. Putin onderzoek moeten zijn van onze aivd…

 22. Walter

  Punt 1: waar bevestig ik mijn liefde voor Poetin?
  Punt 2: Erdogan-aanhangers zijn gevaarlijker voor NL dan mensen die niet anti-Putin zijn.

  Met jouw mening zou de aivd veel (onnozel) werk hebben…

 23. Walter

  Trump als president is verrijking voor de USA.

 24. anoniem

  @Walter: Nee, mijn bescheiden mening is dat Obama een verrijking was. In woorden en daden. Trump is slechts een eeuwige USA cliché van gunmen, kkk en nog meer elllende..

 25. Walter

  Godzijdank is Trump de nieuwe president en niet Clinton. Zij is/was een combi van Obama en Merkel. Dan zou Amerika helemaal in een depressie belanden…

 26. anoniem

  @Walter: Natuurlijk kunt u dit niet inhoudelijk bewijzen…… Rechtse rakker… :-P

 27. Walter

  Walter heeft altijd gelijk!

 28. Walter

  + Zometeen komt Tagesschau wat ik wil zien. Auf Wiedersehen! Grüße. Walter.

 29. anoniem

  @Walter: veel plezier! :-)

 30. Anoniem

  Zeker interessante programma’s maar, niet voor RTL5. Jongeren kijken hier niet naar.

 31. Laurens

  Past inderdaad meer bij RTL7, dan bij RTL5!

 32. Anoniem

  @Walter
  Jezus, wat ben jij dom.

 33. Anoniem

  Het zou mooi zijn als Trump meteen even een paar knoppen indrukt waardoor we meteen van landen als Irak, Syrië en Somalië af zijn.

 34. dynamische dennis

  Je kunt lullen wat je wilt maar Robert Jensen en Adam Curry hadden het bij het rechte eind :’-)

 35. Joke

  Hij is de 45e president,niet de 46e. Jezus man

 36. Henk

  @anoniem: Trump heeft inderdaad beledigende dingen gezegd. Maar veel uitspraken zijn ook uit zijn verband gerukt. Die feitelijk niet eens kloppen, maar wel door de media zo gebracht zijn. Over de Clintons heb ik bijna geen kritische noot gehoord. Terwijl die ook ideeën hebben en zaken hebben gedaan die niet door de beugel kunnen. Behalve dat gedoe met die server dan.

  Jij gelooft blijkbaar alles wat de media verkondigen over de heer Trump. Ook in het westen maakt de propaganda machine overuren. Of denk je dat propaganda alleen in China of Rusland bestaat? Ik vraag me ook af hoe het zal gaan met Trump aan het roer. Daar zet ik ook mijn vraagtekens bij. Maar je moet niet alles geloven wat er in de westerse media publiceren.

 37. Nick

  Laurens vrijdag 13 januari 2017 om 21:19
  Ik heb ook niet helemaal duidelijk waarom is programma van Jensen op RTL5.? Ik vind ook als Miles (13 januari 2017 om 17:03) dat zijn programma veel beter was dan alle andere programma’s bij elkaar voorafgaand aan de verkiezingen.

 38. Frank

  @Anonymous zaterdag 14 januari 2017 om 1:30

  Kerry geeft toe in een geheim opgenomen tape dat IS is bewapend door de VS om het regime van Assad omver te werpen.
  https://www.youtube.com/watch?v=JdVa5qoh_80

 39. xander

  Frank, over één week kiest Trump gelukkig de kant van de blanke Assad in plaats die klote IS.

 40. GW

  Wat je ook vindt van Jensen, Jensen was de ENIGE Amerika-kenner die een winst van Trump niet op voorhand uitsloot. Eva Jinek (ik <3 Eva maar ze is nogal mainstream in haar opvattingen t.a.v. Amerika), Twan Huys, Eelco Bosch van Rosenthal; ze zaten er allemaal naast. Op kosten van de belastingbetaler trakteerden ze de kijker op een cursus "hoe niet zelfstandig na te denken" terwijl ze Clinton News Network en de NY Times napraatten. Ook op de Nederlandse tv heb ik bijv. de CNN-voorspelling gehoord dat Clinton met 20% voorsprong zou winnen. Ze deden bewust of onbewust allemaal mee aan de propaganda-machinerie. Jensen was de enige die tegen de stroom in ging!

 41. Anoniem

  Het is logisch dat een nieuwe president even veel aandacht krijgt.
  Er is niemand die zo overdreven veel aandacht kreeg dan Obama toen hij begon dus Trump ook en democratie is democratie

 42. anoniem

  @Henk: Ook over de democraten is veel informatie verspreid, die waarschijnlijk ook van invloed is geweest op het stemgedrag. O.a. door het extreem rechtse wikileaks. Natuurlijk is er inderdaad sprake van veel propaganda over en weer. Dit was misschien wel 1 van de vuilste presidentsverkiezingen die er ooit is geweest. Maar waar rook is, is vaak ook vuur. En de signalen worden steeds concreter dat dhr. Trump er criminele (en zieke) praktijken op nahoudt. En dan is hij nog niet eens benoemd….

 43. Marcel

  @anoniem

  Met het grote verschil dat de gelekte e-mails echt zijn en de roddels over Trump met een korrel zout genomen mogen worden. Je weet gewoon niet hoe diep die beerput van de Clintons is. Misschien moet je wat meer onderzoek doen.

 44. anoniem

  @Marcel: ach, en zo ontstaat er een welles/nietes discussie.. :-)

  Persoonlijk heb ik gewoon een iets beter gevoel bij de Democraten. Ik heb de indruk dat we van hen in de wereld ietsjes minder ellende meemaken..

  Natuurlijk moeten we nog afwachten hoe het uitpakt met dhr. Trump. Maar ik ben bang dat bij hem en de Republikeinen de zooi niet alleen in een beerput verborgen zit, maar zich gewoon aan de oppervlakte bevindt..

 45. Xerxes

  @anoniem

  Stil jij!

 46. Anoniem

  @Marcel Geert Wilders gaat winnen in maart ;)

 47. anoniem

  @Xerxes: (…)

 48. Rein Kuipers

  Een dag voor de inauguratie van Donald Trump staat RTL 5 de hele avond in het teken van de 46e president van de Verenigde Staten.

  Dit moet zijn:
  Een dag voor de inauguratie van Donald Trump staat RTL 5 de hele avond in het teken van de 45e president van de Verenigde Staten.

  Misschien een correctie op zijn plaats
  Zie ook op de website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_presidenten_van_de_Verenigde_Staten

 49. F'iscadel

  Goede zaak dit! Er moet sowieso meer liefde zijn voor wat zeker weten de beste president ooit gaat worden! Ben blij met Trump en gelukkig beginnen sommigen ook in te zien dat hij de beste oplossingen heeft. Go Trump! Ik zit ervoor klaar!

 50. F'iscadel

  Derrrrp, ik ben natuurlijk een complete randdebiel.

 51. De ECHTE F'iscadel

  Nee hoor, maar mensen zijn uit trots/koppigheid gewoon niet bereid het eens van de kant van Trump en zijn stemmers te bekijken. Mijn president! Kan niet wachten :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.