Zelfs croissant trekt meer kijkers dan Humberto

Het is behoorlijk choquerend wat er met de kijkcijfers van RTL Late Night aan de hand is sinds de jaarwisseling. Inmiddels ziet de kijker liever hoe croissantjes gerold worden dan hoe Humberto Tan interviews afneemt. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night kwam gisteren uit op slechts 596.000 kijkers (13,5 procent), waarmee het niet de nummer twee of drie op de late avond was, maar de nummer vijf. Onder andere het programma BROOD trok meer bekijks.

BROOD, waarvan de tweede aflevering zich afspeelde in Frankrijk en het dus over stokbrood en croissants ging, noteerde recht tegenover RTL Late Night een score van 686.000 kijkers (13 procent) op NPO 1.

Het programma van Robèrt van Beckhoven wordt uitgezonden voorafgaand aan de talkshow van Eva Jinek, die met 930.000 kijkers (28 procent) de winnaar van de late avond was. Het staat in 2017 tot nu toe 11-3 voor Jinek in de strijd met Tan.

De andere meest bekeken titels op de late avond waren Hart van Nederland met 892.000 kijkers (18 procent) op SBS 6 en Shownieuws met 654.000 kijkers (16 procent) op SBS 6.

Volgens tv-recensent Angela de Jong van het AD is de kijker verveeld geraakt van Humberto Tan. Wellicht is het tijd voor een nieuw gezicht op de late avond van RTL 4, zoals Wilfred Genee.

Foto: MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen