SBS 6 brengt nationale nasi-rames-crisis aan het licht

Geplaatst op wo 11 jan 2017 om 12:45

Vanavond is het zo ver: na drie jaar keert het bekende SBS 6-programma De Smaakpolitie met Rob Geus terug op de buis. Het programma trapt af met een knaller: de keurmeester brengt een nationale nasi-rames-crisis aan het licht. Dat heeft de tv-zender laten weten. Geus onderzoekt in de eerste aflevering kant-en-klaarmaaltijden van verschillende toko’s. “Bij 75 procent van de geteste nasi-rames-maaltijden waren de kiemgetallen van levende bacteriën ver boven de wettelijke norm.

Eén van de toko’s verkocht zelfs een horrornasi. “Schrikbarend was de ontdekking van de uiterst gevaarlijke bacterie Listeria, die hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kan veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand. Bij zwangere vrouwen kan Listeria zelfs voor een miskraam of spontane vroeggeboorte zorgen.

Verder bezoekt Geus het oosten van het land. Hij ontmoet een restauranthouder die letterlijk alles aan elkaar plakt met duct-tape én ziet met lede ogen aan hoe je met een klopboormachine sauzen kunt mengen. Daar wordt hij niet bepaald vrolijk van.

De Smaakpolitie is om 20.30 uur te zien op SBS 6 en vormt een uitzendavond met Gestalkt.

Foto: SBS
4 Reacties op “SBS 6 brengt nationale nasi-rames-crisis aan het licht”


 1. Rick

  Blah blah blah. Rob Geus is een vervelende vent.

 2. witte mens (hoi Sylvana!)

  Leuk! Ik ga kijken!

 3. Bart Wijnen

  ondanks de crisis overleven we allemaal een heerlijk maaltje nasi-rames! Doe mij maar met sambal én kroepoek!

 4. Bennie

  Heb je die laaielichter ook weer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.