RTL-Peter: ‘NRC, laat ook eens zien wat wél goed gaat’

Peter van der Vorst vindt het jammer dat NRC Handelsblad wél groot uitpakt als er dingen fout gaan bij de hulpprogramma’s van RTL 4, maar niet bericht over de vele succesverhalen. Dat laat hij weten in zijn column in de Televizier. RTL kreeg eind november flink om zijn oren van het NRC, dat de schokkende gang van zaken achter de schermen bij een aantal RTL 4-programma’s aan het licht bracht. Daar zaten de hulpshows van RTL 4-presentator en tv-producent Peter van der Vorst níet bij.

Toch is Van der Vorst teleurgesteld, omdat het imago van hulptelevisie nu is besmeurd. “Wat ik zelf het vervelendst vond was dat door deze artikelen álle hulp-televisie in een kwaad daglicht werd gezet.

Vorst Media gaat wél keurig om met hulpeloze kandidaten, benadrukt hij. “Na de uitzending zorgen we dat er voldoende nazorg is en houden we, ook lang daarna, contact met de families die we ook ieder jaar uitnodigen voor onze terugblik-aflevering.”

De ster-tv-maker vindt het jammer dat alleen negativiteit de krant haalt. “Natuurlijk zullen er bij sommige programma’s fouten zijn gemaakt. En die moeten ook worden opgelost en in de toekomst worden voorkomen. Maar het zou fijn als het NRC ook zou laten zien wat er wél goed gaat.”

RTL reageerde eind vorig jaar erg laat toen de hulphorror aan het licht kwam. Pas na vijf dagen mocht de rel worden behandeld in RTL Boulevard, waar Van der Vorst in de bres sprong voor hulp-tv.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen