RTL ondanks hulpherrie verder met lelijke-mensenshow

Foto: TalpaRTL 5 haalt het vervolg op de lelijke-mensenshow Lelijke Eendjes met Lieke van Lexmond niet uit de schema’s na de rel over de hulphorror bij de commerciële zendergroep. Het programma is vanaf 2 februari gewoon weer wekelijks op prime time te zien. Dat heeft de tv-zender laten weten. Lelijke Eendjes wordt net als het door NRC afgeslachte Angela Groothuizen-programma Een Nieuw Begin gesponsord door de Velthuis Kliniek. Rond dat programma waren flink wat misstanden.

Het NRC onthulde bijvoorbeeld dat de makers de kandidaten wel érg graag wilden verbouwen, zodat de klinieken hun aanbod aan de kijker konden tonen. Kandidate Donnee onthulde dat het programma na het lezen van haar aanmelding niet tevreden was met alléén gesleutel aan haar tanden. “De redactie mailde na de aanmelding snel terug: zou er behalve haar tanden niet nóg iets zijn dat Donnee wilde veranderen aan zichzelf?”, was te lezen in de krant.

Donnee mailde op aanraden van een nichtje terug dat ze dan ook wel een borstvergroting wil. En toen ging het héél snel, aldus NRC. “Ook kandidaat Sabine Koers – die zich had opgegeven voor de wallen onder haar ogen – krijgt de vraag of ze niet méér wensen heeft.

Lelijke Eendjes is níet onderzocht door NRC, maar de krant zou volgens de presentatrice ook niets kunnen vinden. In november bezwoer ze dat haar lelijke-mensenshow wél integer wordt gemaakt. “Daar kan ik echt m’n handen voor in het vuur steken, omdat ik weet dat het waanzinnige doktoren zijn en waanzinnige artsen die wél een goed behandelplan hebben. Ik las in het NRC dat dat heel vaak niet besproken is met de patiënten. Er wordt bij ons onwijs goed overlegd.

Waarom heet het programma dan Lelijke Eendjes? “In het begin vond ik de titel ook best wel provocerend. Het is echter niet zo dat wíj ze betitelen als lelijke eendjes, maar dat zien ze zelf zo. Het is een heel subjectief onderwerp. Iemand met flaporen kan ik heel mooi vinden, maar hijzelf kan het verschrikkelijk vinden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen