RTL 7 houdt dartsrechten drie jaar langer in huis

RTL 7 houdt de tv-rechten van alle grote dartstoernooien, waaronder het WK, in huis. Het contract met Matchroom Sport is voor drie jaar verlengd. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het WK Darts is momenteel een kijkcijferkanon op RTL 7: de halve finale trok gisteren 1,6 miljoen kijkers. Zenderbaas Marco Louwerens is dan ook blij met de verlenging. “Ik vind het geweldig dat we dit nieuws vandaag, op de laatste dag van weer een fantastisch WK, bekend kunnen maken“, zegt hij.

Louwerens: “Darts lijkt almaar populairder te worden en naast de gevestigde namen als Van Gerwen, Van Barneveld en Klaasen, timmeren steeds meer Nederlandse talenten aan de weg. Darts hoort bij RTL 7, dus ik ben dolblij met deze nieuwe overeenkomst.

Van de Premier League Darts en de Grand Slam of Darts tot aan het prestigieuze WK, RTL 7 zal overal bij zijn en de verrichtingen van alle nationale en internationale dartssterren verslaan.

Het nieuwe dartsseizoen start van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes met The Masters. Vier dagen later (2 februari) is de openingsavond van de Premier League 2017 in Leeds.

In deze spannende competitie in Leeds nemen de tien beste spelers van de wereld het tot eind mei tegen elkaar op. Uiteindelijk strijden de vier beste spelers om de hoofdprijs van 250.000 Britse ponden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen