Rik van de Westelaken voelde zich schietschijf bij NOS

Geplaatst op ma 30 jan 2017 om 14:00

Rik van de Westelaken voelde zich bij de NOS op een gegeven moment net een schietschijf. Dat vertelt de presentator, die de overstap heeft gemaakt naar SBS, in de TROS Kompas. Van de Westelaken ergerde zich er steeds meer aan. “De NOS wordt betaald door belastinggeld en dus zit iedereen daar bovenop. Mensen zien er allerlei complotten in en spuien ongefundeerde kritiek. Ik ben wel eens beschuldigd van antisemitisme. Pure kul, maar ik werd dat zat en wilde uit dat circus van meningen.” 

Bovendien werd werken bij de NOS te eenzijdig voor hem. “Het was geen kantoorbaan, maar het format van het nieuws is nu eenmaal het format van het nieuws. In 20, 25 minuten word je bijgepraat en dat is elke keer een worsteling. Leg de oorlog in Syrië maar eens uit in twee minuten; onmogelijk. Dat zorgde ervoor dat ik het vluchtig begon te vinden. En dan tegelijkertijd al die aanslagen… Soms werd ik er treurig van en bijna cynisch.”

Nu presenteert Van de Westelaken gewoon een luchtig quizje op SBS 6. “Ik ben bij de NOS weggegaan om iets anders te doen, mijn grenzen te verkennen en uitdagingen te zoeken. Nou, 5 Golden Rings voldoet daar zeker aan!

5 Golden Rings is geen hit, maar ook geen enorme flop op SBS 6. De show is nu een aantal weken op de buis en er keken elke keer meer dan 500.000 mensen.

Foto: SBS
5 Reacties op “Rik van de Westelaken voelde zich schietschijf bij NOS”


 1. Assie

  Veel mensen zijn gewoon niet goed wijs. Zie ook alle complotdenkers op deze site. Voer voor psychologen.

 2. Piet Paulusna

  Ga weg Rik. je hebt er jaren aan mee gedaan. Nu ineens was je het zat. Nu mensen ook buiten het NOS journaal op zoek kunnen naar de échte feiten i.p.v. die voorgekookte multicultukul en jij daar commentaar op kreeg. Slap verhaal,

 3. Pjotter

  Hij begon het Journaal “vluchtig” te vinden, hoe wil hij in godsnaam die zooi van SBS noemen?

 4. Justin
  @Assie helemaal juist hahaha mooi gesproken.  @Rik is cool erg goede presentator – Talent !

 5. Ik superieure blanke man

  Assie@ vertel eens waarom NOS de duizenden aanrandingen in Duitslan en Zweden,Finland niet in de publiciteit bracht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.