Politie komt met cold-caseprogramma op SBS 6

De politie komt dit jaar met een breed offensief om aandacht te vragen voor cold cases. Een tv-programma op SBS 6 is daar een onderdeel van. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt en heeft de tv-zender bevestigd. Nederland telt ongeveer 1500 onopgeloste misdrijven die als cold case te boek staan, vooral levensdelicten. Coldcaseteams van de politie proberen deze zaken alsnog op te lossen. “Getuigen spelen daarbij vaak een cruciale rol“, zegt Wim Perlot van de politie.

Uit onderzoek door recherchekundigen Daan Annegarn en Evelien Aangeenbrug blijkt dat er veel mensen in Nederland rondlopen met informatie over een onopgeloste zaak, naar schatting zo’n 800. “Zij ontdekten namelijk dat een dader na enige tijd vaak over zijn daad vertelt”, legt Wim Perlot uit.

Die getuigen moeten onder meer via televisie bereikt worden. “Zo besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht komend jaar regelmatig aandacht aan cold cases. Ook verschijnt dit jaar bij SBS 6 een 6-delige serie op televisie waarin telkens een cold case onder de aandacht wordt gebracht.”

Daarnaast vraagt de politie ook op andere manieren aandacht voor cold cases. Coldcaseteams van de politie hebben bijvoorbeeld in vijf penitentiaire inrichtingen kalenders verspreid waarop 52 coldcasezaken staan beschreven.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen