NOS-ster Gerri Eickhof bijna gelyncht: ‘Heel vervelend’

Gerri Eickhof is tijdens zijn werk voor de NOS bijna een keer gelyncht. Hij vindt dat erg vervelend. Dat laat de 58-jarige sterverslaggever weten in VARAgids. Eickhof deed in het verleden verslag vanuit oorlogsgebieden. Dat bracht de nodige gevaren met zich mee. Zo is hij in Belgrado een keer in elkaar geslagen. “En in Bagdad zijn we een keer bijna gelyncht, dat was ook vervelend. Maar in beide gevallen ben ik, op het moment zelf, tamelijk nuchter gebleven en behield ik redelijk overzicht.”

Bijna gelyncht klinkt tamelijk ernstig. “We hadden wat straatbeeld in Bagdad nodig. We waren naar een plein gegaan waar nog wat beelden van oude hotemetoten stonden. Er kwam een vent langs die samen met zijn zoon die beelden begon af te tuigen met een schoen. Mijn cameraman filmde dat.”

Vervolgens kwam er een grote groep mensen aan die dat niet oké vond. “Dat waren al snel een paar honderd mensen. Het werd penibel, we zijn snel naar onze auto gegaan en toen deed zich de klassieke situatie voor dat onze chauffeur de auto niet aan de praat kreeg.”

Er stonden mensen voor het raam die snijgebaren langs hun keel maakten. “Er sneden mensen in hun hand en smeerden bloed op de ruiten. Heel angstaanjagend. Uiteindelijk hebben we de auto toch kunnen starten. We zijn drie kilometer doorgereden, gestopt, en toen was er ontlading. Zijn we zelf eens een beetje gaan schreeuwen.”

Eenmaal aangekomen in het hotel, kocht Eickhof een sixpack bier. Daar is hij mee op het balkonnetje gaan zitten.

Het VARAgids-interview met Gerri Eickhof kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen