NOS: ‘Kijkcijfers Champions League ingestort bij SBS’

De kijkcijfers van het Champions League-voetbal zijn ingestort sinds het toernooi is verhuisd van de NOS naar SBS. Dat stelt NOS-baas Jan de Jong vandaag op Twitter. De Jongs kritiek volgt op de kijkcijfers van afgelopen woensdag, toen Veronica 781.000 kijkers (12 procent) scoorde met de Champions League-wedstrijd Real Madrid – FC Dortmund. Dat is voor zo’n affiche wat aan de magere kant. “De kijkcijfers van de UEFA Champions League storten in!“, concludeert De Jong.

Volgens De Jong zijn de cijfers duidelijk. “Publiek is veel kleiner en ouder geworden sinds het bij de NOS weg is…“, zegt de omroepbaas in de wetenschap dat commerciële zenders juist op jongere kijkers mikken.

De omroepbaas vindt het geen populistische kreet van zichzelf. “Nee hoor. Feiten. Dus controleerbaar. De kijkcijfers van de UEFA Champions League zijn opvraagbaar bij Stichting Kijk- en luisteronderzoek.

Het Champions League-voetbal zit nu twee seizoenen bij SBS. Dit seizoen heeft SBS het voetbal verhuisd van SBS 6 naar zusterzender Veronica.

Afgelopen mei, vlak voor de finale, liet SBS 6 nog weten dat de Champions League het bij die zender beter doet dan bij de NOS. De zender meldde dat alle wedstrijden, exclusief de finale, gemiddeld 1.553.000 kijkers scoorden, tegenover 1.533.000 kijkers bij de NOS een seizoen eerder.

SBS 6 profiteerde er echter van dat PSV de achtste finales haalde met 2,3 miljoen en 2,4 miljoen kijkers voor de heen- en terugwedstrijd tot gevolg. In het laatste seizoen bij de NOS speelde er geen Nederlandse club in de knock outfase.

Vlak na dit bericht van SBS 6 scoorde de eerste Champions League-finale bij die zender, Real Madrid – Atlético Madrid, bijna 1,7 miljoen kijkers, de minst bekeken finale van het toernooi sinds 2002.

De Jong spreekt van een ‘enorme daling’. “Ook vorig seizoen al.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen