NOS-correspondent van Balkan naar Midden-Oosten

De nieuwe man van de NOS in het Midden-Oosten is Marcel van der Steen. Hij volgt Sander van Hoorn op, die naar Brussel vertrekt. Dat heeft de omroep laten weten. Van der Steen woont en werkt sinds 2010 op de Balkan en is daar nu ruim een jaar correspondent voor de NOS. Voor de omroep verhuist hij nu van Belgrado naar Beiroet. “Voor mij is dit een mooie vervolgstap na zes jaar op de Balkan te hebben gewerkt. Een nieuwe regio, maar geen compleet onbekende“, vertelt hij.

De Balkan heeft immers veel te maken met de situatie in het Midden-Oosten, aldus Van der Steen. “De afgelopen jaren heb ik veelvuldig verslag gedaan van de miljoenen vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten langs de Balkanroute trokken.”

Beiroet is vanuit journalistiek oogpunt een zeer interessante post, zéker nu. Ik ga graag op pad voor mijn werk, sta graag ‘met mijn poten in de modder’ om zo dicht mogelijk bij het verhaal te komen en – naast het grotere plaatje – ook in te zoomen op de persoonlijke verhalen. Dat hoop ik op mijn nieuwe post veel te doen.

Dick Jansen, chef Buitenland bij NOS Nieuws: “Wij zijn heel blij dat Marcel naar Beiroet gaat om Sander van Hoorn op te volgen. Marcel beschikt over het vermogen om in deze turbulente regio met rust en gezag verslag te doen van de belangrijkste nieuwsontwikkelingen. Dat dit geen vanzelfsprekende opgave is, spreekt denk ik voor zich.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen