Linkse partijen weigeren links debat bij EenVandaag

EenVandaag wilde naast het rechtse debat tussen Mark Rutte en Geert Wilders op 13 maart ook een links debat organiseren, maar de linkse partijen wilden niet meewerken. Dat zegt Gijs Rademaker, de opiniepeiler van het NPO 1-programma op Twitter. Rademaker vindt het een gemiste kans dat PvdA, SP en GroenLinks keihard weigeren. “Het ‘debat op links’ dat we bij EenVandaag op 10 maart wilden houden, gaat niet door… Omdat geen van de linkse partijen tegen de ander wil.”

De linkse lijsttrekkers deden allemaal super kinderachtig, blijkt uit Rademakers verhaal. “Klaver wilde wel, maar Roemer niet tegen Klaver, en Asscher tegen Roemer noch Klaver. Erg jammer, kiezers twijfelen we tussen GL/PvdA en SP!

Het is wat het is, aldus Rademaker. “Het EenVandaag-debat op 13 maart tussen Rutte en waarschijnlijk Wilders gaat natuurlijk wél gewoon door!

Met ‘waarschijnlijk’ doelt Rademaker niet op een onzekerheid over de komst van Wilders, maar op de peilingen. “EenVandaag-debat op 13 maart gaat tussen premier Rutte en de ‘grootste uitdager’, te bepalen eind februari. Momenteel is dat al twee jaar Wilders.

Adjunct-hoofdredacteur Peter Kwee van EenVandaag zegt in het NRC ‘heel erg teleurgesteld’ te zijn in de linkse partijen en noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat de lijsttrekkers niet met met elkaar willen debatteren. “Uit al onze cijfers blijkt dat er ontzettend veel te winnen valt bij een onderlinge confrontatie.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen