KLEM-acteur hekelt omgang NPO met drama

NPO 1 start vanavond direct na het Achtuurjournaal met een nieuwe dramaserie: KLEM. Deze BNN-VARA-titel wordt ook wel de officieuze opvolger van het veelgeprezen Overspel genoemd. KLEM begint iets eerder dan verwacht, vanwege het floppen van de andere donderdagserie La Famiglia eind vorig jaar. Ook KLEM moet zich maar zien te bewijzen. En dat zit acteur Jacob Derwig weleens dwars. Volgens hem zijn de keuzes van de netmanagers soms onnavolgbaar.

La Famiglia werd na een paar weken verbannen naar de late avond vanwege lage kijkcijfers. Maar hij had ook de komische sciencefictionserie Missie Aarde, waar zijn vrouw Kim van Kooten een hoofdrol in had, een langer leven dan twee seizoenen gegund. “Het was een serie waar de zender trots op had moeten zijn in plaats van alleen naar de kijkcijfers te kijken“, zegt hij in De Telegraaf.

Het zou collega Barry Atsma verbazen als KLEM geen vervolg krijgt. “Het is een topserie geworden van Deense kwaliteit. En er valt nog zoveel te halen in dit verhaal.”

Ik heb al rondgemaild: ’jongens, we gaan niet gek doen hè? Natuurlijk gaan we hiermee door’. Gelukkig zijn er nu al basisafspraken gemaakt voor een tweede reeks.

Het KLEM-interview in De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen