EO promoot christelijke partijen CDA, CU en SGP

Terwijl de verkiezingsstrijd vooral lijkt te gaan tussen de PVV en VVD, komt de EO met een driedelig Tijs van den Brink-programma dat de drie grote christelijke partijen een steuntje in de rug moet geven. In Bolwerk bezoekt hij de bolwerken van CDA, ChristenUnie en SGP. Dat heeft de omroep laten weten. Van den Brink onderzoekt met Sybrand Buma, Gert-Jan Segers en Kees van der Staaij de toekomst van de christelijke politicus en zijn kiezer. Weten ze hun achterban vast te houden?

Van den Brink neemt de mannen vanuit hun Haagse werkkamer meegenomen naar hun kiezers in de provincie. Door middel van gesprekken en ontmoetingen wordt heden, verleden en toekomst van de christelijke politiek geschetst.

In protestantse en katholieke bolwerken regeert al lange tijd min of meer de vanzelfsprekendheid; wie christelijk is, stemt vol vertrouwen op een christelijke partij. Soms geholpen door een welgemeend stemadvies van de plaatselijke dominee of pastoor. Maar tijden veranderen en de ontkerkelijking in ons land bereikt onvermijdelijk ook het stembureau.

Is de zwevende kiezer nu ook definitief de christelijke politiek binnengedrongen? Wordt de vanzelfsprekendheid waarmee het rode potlood werd gehanteerd verdrongen door nieuwe, actuele thema’s als Europa, migratie, islam en AOW? Of lukt het deze partijen toch, soms tegen de maatschappelijke stroom in, staande te blijven?

Van den Brink reist voor aflevering 1 af naar het CDA-bolwerk Bergeijk. Voor de tweede aflevering over de ChristenUnie bezoekt hij Bunschoten-Spakenburg en voor aflevering 3 over de SGP reist hij af naar Urk.

Bolwerk is vanaf zondag 19 februari om 22.40 uur te zien op NPO 2.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen