Eva Jinek woest op studiogast Jules Deelder

De Rotterdamse dichter Jules Deelder dreef Eva Jinek woensdagavond tot wanhoop in haar talkshow Jinek op NPO 1. Aan het eind van de uitzending werd ze zelfs flink boos op hem. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Deelder liep al vanaf het begin van de uitzending overal doorheen te tetteren. In het begin vroeg Jinek hem nog beleefd om te dimmen. “Ik kan een avondvullend programma met jou maken, zeker, maar dat kan ik niet nu doen. Ik ben heel blij dat je er bent, maar ik moet zeggen…”

Daarop gaf Deelder aan dat de uitzending weer volledig ‘binnen het vakkie’ moest. Jinek: “Nee, het moet binnen de redelijkheid dat iedereen aan tafel hier ook een kans heeft om te praten over het onderwerp waarvoor ze zijn uitgenodigd. Ik ga zometeen ook met jou praten.”

Later was Connie Palmen aan het woord over het Limburgse minderwaardigheidscomplex, maar daar wilde Deelder niets van weten: “Hou toch eens op met dat gezeik. Ga toch weg! Zeg eens wat verstandigs man!

Palmen: “Ik denk dat Rotterdammers een minderwaardigheidscomplex hebben, want die schreeuwen zo hard.

De opmerking van Deelder dat Palmen niets verstandigs zou zeggen, schoot bij Jinek in het verkeerde keelgat: “Jules, alsjeblieft! Als je zo doorgaat wil ik dat het ophoudt! Ik meen het serieus! Hier aan tafel is er een bepaalde beleefdheid, ik bepaal dat. Connie, ik luister naar jou.”

Laten we een muur bouwen“, mompelde Deelder.

Jinek: “Dat zei ik helemaal niet. Ik heb het over een basisbeleefdheid hier aan tafel. Ik meen het serieus.”

Deelder: “Doe me een lol met je basisbeleefdheid.”

Er werd op sociale media flink om de uitzending gelachen. GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf noemde het de ‘beste Jinek ever’, Paul de Leeuw vroeg of de hele uitzending niet genomineerd kon worden voor een Sonja Barend Award en Cornald Maas noemde Deelder ‘de ideale sidekick’.

Ali B: “Ik schaam me ervoor, maar ik betrap me zelf erop dat ik het super grappig vind.

En Maxim Hartman: “Deelder was aso en dronken maar het waren ook echt flutonderwerpen bij Jinek. Iedere gezonde mediamoeie kijker zag dat ook.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen