Angela de Jong slacht AD-collega Paul de Leeuw af

Geplaatst op di 24 jan 2017 om 10:30

Angela de Jong, de tv-recensent van het AD, vindt het nieuwe NPO 1-programma van Paul de Leeuw, die een column heeft in dezelfde krant, helemaal niets. Dat meldt ze vandaag in de krant. De NPO 1-kijker zapt massaal weg bij zijn nieuwe programma Wie Steelt Mijn Show? en De Jong snapt wel waarom. “Het neigt naar een bonte avond in een bejaardensoos“, schrijft ze genadeloos op. “Het is alles wat Paul voor mij niet is: belegen, flauw, gemakzuchtig, totaal niet vernieuwend.”

De tv-kenner beschrijft wat voor een allegaartje het programma is. Zijn humor kan het samenraapsel niet redden, stelt De Jong. “Ik krijg het gevoel naar tv van de vorige eeuw te kijken.

Eerlijk bekent De Jong dat ze wel even heeft getwijfeld of ze haar genadeloze kritiek op moest schrijven. “Dilemma, dilemma. Heb ik de moed om het nieuwe programma van Paul de Leeuw af te kraken?”, begint ze haar stuk. “Want Paul is ook verbonden aan deze krant. Ik zie de koppen op al die rellerige mediawebsites al voor me: fittie tussen columnisten.

Ze heeft het toch gedaan. “En mogelijk gaat Paul dan weer reageren en allerlei lelijks over mij schrijven.

Overigens merkt De Jong nog wel op dat De Leeuw zelf heeft gezegd dat het programma nog moet groeien. Die uitspraak staat na tegenvallende kijkcijfers op het antwoordapparaat van elke tv-ster.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
36 Reacties op “Angela de Jong slacht AD-collega Paul de Leeuw af”


 1. Lamie

  De Leeuw is al 20mjaar niet meer leuk zo afgezaagd

 2. Anoniem

  Pauul lijkt wel een overvolle klikobak.

 3. Simon

  Anonymous; het is een glasbak, zeker qua gewicht

 4. Anoniem

  Paul denkt hoe goorder des te meer kijkers. Niet dus, dat was vroeger. Tegenwoordig heeft men meer normen en waarden.

 5. Anoniem

  Compostbak zouden jullie bedoelen.

 6. ron

  Het programma van Paul is ook slecht.

 7. Anoniem

  Het is een goedkope programma die iedere leek kan maken en veel beters zelfs.

 8. Anoniem

  Ik weiger nog langer belasting af te dragen om dit soort poep in stand te houden. Gatver.

 9. Marcel

  Ach, mal dikkertje de Jong weer in de bocht. Wat weet die nu van TV. Totaal niet relevant haar mening.
  Ik zie Paul een prima zaterdagavondshow maken waar ik ook nog eens groei bespeur. Vorige week was al 10x beter dan de eerste 2 shows. Zoiets moet ook wel de tijd krijgen voordat het helemaal wordt afgebrand natuurlijk, maar blijkbaar heeft mevrouw de Jong daar geen geduld voor, maar zo zit de wereld niet in elkaar…

 10. Anoniem

  Deze mevouw heeft gelijk. Wij zijn van De Leeuw meer en beter gewend. In tegenstelling tot de Puberkookshow is zijn nieuwste een familieshow van 50 jaar geleden.

 11. Anoniem

  De Leeuw’s enige redding bestaat uit slechts 1 woord: live.

 12. Karin

  Ik kijk niet naar programma”s van dat niveau’dan erger ik me ook niet !!!!!

 13. BBcee

  wie is zij?

 14. erfgooier

  Wat minder homo’s in het programma zou al helpen.

 15. Don

  Naar “tv van de vorige eeuw te kijken” is helemaal niet zo erg, zelfs vaak nog béter dan de TV van nu, maar.. Paul de Leeuw is ‘not done’ meer! De man moet dat toch wel begrijpen nu lijkt mij en ernstig gaan uitzien naar iets anders, boeken gaan schrijven, plees poetsen of iets dergelijks.. hahaha

 16. Walter

  Is zij een zus van Paul de Leeuw? Ze hebben dezelfde bouw…

 17. DOEI

  Paul de Leeuw: veel van hetzelfde.

 18. Panda

  Kritiek leveren in de reacties: Paul is een kliko, nee een glasbak. Angela de Jong lijkt wel een nijlpaard, het is de zus van Paul (hahahahaha). En dan lees ik tegelijkertijd hoe flauw wel niet is. En dat we tegenwoordig meer normen en waarden hebben. Het moet niet gekker worden.

 19. Anoniem

  Paul de Geeuw

 20. Anoniem

  Paul is nooit leuk geweest.

 21. Anoniem

  Panda
  dinsdag 24 januari 2017 om 12:30
  Niet zeuren die man is kampioen in het beledigen van anderen. Dat is zijn hobby.

 22. Rogier, Amsterdam

  Angela de Jong heeft gelijk; de show ademt de sfeer van een belegen bingoavond en verspreidt de geur van te lang gekookte spruitjes. Jammer, want Paul heeft wel talent, vooral op het gebied van improvisatie, maar wordt in dit programma niet voldoende benut.

 23. Anoniem

  Dit soort dingen krijgt men al men bepaalde mensen te lang op het pluche houden. Op een gegeven moment is men gewoon op, qua creativitiet. Wat er niet meer inzit kan er ook niet uit. Daarom moet men andere mensen een kans geven.

 24. Gab

  “Dilemma, dilemma. Heb ik de moed om het nieuwe programma van Paul de Leeuw af te kraken? Want Paul is ook verbonden aan deze krant. Ik zie de koppen op al die rellerige mediawebsites al voor me: fittie tussen columnisten.”

  Typisch vrouwendilemma.

 25. Coeli

  de leeuw is een luierik en een alcoholist daarom veranderd er nooit wat aan zijn bagger.Maar daar is hij niet verantwoordelijk voor maar zijn werkgever de vara en de vara dat is een en al bagger!Geen enkel programma is de moeite waard om te kijken of bekeken te worden.

 26. Simon

  Laat de Leeuw maar in zijn hempie staan.

 27. RTL-fan

  Hoe komt ze bij dat dit een rellerige mediawebsite is?

 28. Piet Paulusna

  Misschien moet Paul eens stoppen met die column in het AD. Sinds hij zijn zielenroerselen spuit vind ik het zo een kwal. Links lullen vooral rechts vullen.

 29. VPRO lid sinds 1977

  Nee… ik hou van Holland, dat is pas top!
  televisie voor kleuters pubers en zeer geschikt voor bejaarden
  en maar lachen jongens!!!

 30. Anouk

  Het is over, klaar, en het komt nooit meer goed met Paul.
  Het ene na het andere format flopt, en maar blijven proberen…

  Schrijnend, en jammer want ooit was hij leuk maar nu blijft dit geploeter je bij.

 31. Walter

  Haar hoofd past net in het vierkante afbeelding!

 32. Anoniem

  Nou Angela, Paul gaat wraak op je nemen, Paul kan
  namelijk niet tegen kritiek.

 33. Eddie Emmer

  Paul de Leeuw moet juist in een superstrak format dat niet humoristisch is, zou echt perfect werken. Wie steelt mijn show is inderdaad oubollige (sorry voor het woord icm Paul en Angela) televisie uit de tijd van Willy Dobben en Koningin Juliana met een pan op schoot

 34. Anoniem

  @Eddy Emmer Juist! De Kadoshow die hij eenmalig in 2012 maakte (staat ergens op gemist) is een perfect format voor hem op de zaterdagavond. Qua format niet geënt op humor maar hij kan er in zo af en toe buiten de lijntjes bewegen en dan komt die humor van zelf en beter over. De show zou goed passen rond november/december.

 35. F'iscadel

  Laul de Peeuw heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Pensioen of een easy-listening radioshow lijken mij beter voor hem en de samenleving.

 36. Harrie

  Paul de Leeuw vind maar 1 persoon belangrijk: ZICHZELF!!
  Wegwezen dus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.