Angela de Jong slacht AD-collega Paul de Leeuw af

Angela de Jong, de tv-recensent van het AD, vindt het nieuwe NPO 1-programma van Paul de Leeuw, die een column heeft in dezelfde krant, helemaal niets. Dat meldt ze vandaag in de krant. De NPO 1-kijker zapt massaal weg bij zijn nieuwe programma Wie Steelt Mijn Show? en De Jong snapt wel waarom. “Het neigt naar een bonte avond in een bejaardensoos“, schrijft ze genadeloos op. “Het is alles wat Paul voor mij niet is: belegen, flauw, gemakzuchtig, totaal niet vernieuwend.”

De tv-kenner beschrijft wat voor een allegaartje het programma is. Zijn humor kan het samenraapsel niet redden, stelt De Jong. “Ik krijg het gevoel naar tv van de vorige eeuw te kijken.

Eerlijk bekent De Jong dat ze wel even heeft getwijfeld of ze haar genadeloze kritiek op moest schrijven. “Dilemma, dilemma. Heb ik de moed om het nieuwe programma van Paul de Leeuw af te kraken?”, begint ze haar stuk. “Want Paul is ook verbonden aan deze krant. Ik zie de koppen op al die rellerige mediawebsites al voor me: fittie tussen columnisten.

Ze heeft het toch gedaan. “En mogelijk gaat Paul dan weer reageren en allerlei lelijks over mij schrijven.

Overigens merkt De Jong nog wel op dat De Leeuw zelf heeft gezegd dat het programma nog moet groeien. Die uitspraak staat na tegenvallende kijkcijfers op het antwoordapparaat van elke tv-ster.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen