Volgend seizoen Flikken Maastricht wordt ‘Flikken 2.0’

Hoewel het elfde seizoen van Flikken Maastricht pas net begonnen is, zit hoofdrolspeler Victor Reinier met zijn hoofd al bij het twaalfde seizoen. Dat vertelt hij in de VARAgids. Flikken Maastricht staat iets bijzonders te wachten, meent Reinier. “Seizoen 11 is een opmaat naar seizoen 12, en seizoen 12 wordt Flikken 2.0. We gaan alles op scherp zetten. De relatie van mijn personage Floris Wolfs met Eva van Dongen krijgt de volle aandacht, net als de risico’s van het vak.

Alle persoonlijke lijnen worden stevig aangehaald, meent Reinier. “We openen heel spectaculair, en we eindigen dubbel zo spectaculair. Voor ons als makers is de uitdaging te zien wat er gebeurt als we eens buiten de lijntjes gaan kleuren.”

Toch zal Flikken vertrouwd blijven voor de trouwe fanbase, stelt hij. “Nee, het zal niet opeens over twee honden gaan. Flikken blijft Flikken. Natuurlijk blijven Wolfs en Eva centraal staan, net als het duo Marion Dreesen–Romeo Sanders, en de stad Maastricht. Maar het is interessant om het herkenbaar te houden en tegelijkertijd nieuwe dingen uit te proberen.”

Reinier werkt er vol passie aan. “Ja, ik zit tot in mijn nek in die serie.

Het VARAgids-interview met Victor Reinier kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros/William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen