Johan Derksen walgde van Marokkanen in Gouda

Johan Derksen heeft nog regelmatig last van opspelende onderbuikgevoelens over Marokkaanse Nederlanders vanwege zijn ervaringen met deze bevolkingsgroep in zijn oude woonplaats Gouda. Dat vertelde de RTL 7-ster donderdagavond in 5 Jaar Later. Derksen heeft vreselijke ervaringen met Marokkanen. “Ik heb het allemaal aan den lijve ondervonden. Ik heb in de binnenstad van Gouda gewoond en als ’s avonds de coffeeshops dichtgingen, werd je volledig geterroriseerd. Écht geterroriseerd.

Het was verschrikkelijk, aldus Derksen. “Ik had een trap naar mijn voordeur en daar zaten dan groepen Marokkaanse jongeren op. Die heb ik daar spuitend, neukend, poepend, piesend, de buit van de auto-inbraken verdelend aangetroffen. Op een gegeven moment was mijn vrouw naar de Albert Heijn geweest en die kwam met twee van die grote zakken thuis. Ze vroeg: ‘Mag ik even passeren?’ Nou, dat mocht niet. Ze moest eerst nog een uur rondjes lopen door de stad voordat ze van de Marokkanen haar eigen trap op mocht.”

Het ging van kwaad naar erger, aldus Derksen. “Toen was er een jazzfestival in de stad op het Marktplein. Er waren Marokkanen een beetje vervelend aan het doen. Er was één Nederlander die er wat van zei. Die man werd ter plaatse neergestoken en er stonden denk ik 500 of 1000 andere Nederlanders, waaronder ik, en wij waren te laf om in te grijpen. We stonden erbij en keken ernaar.

Het was de druppel die de emmer deed overlopen. “Toen heb ik gezegd: ‘Nu zet ik het huis te koop, nu wil ik hier weg.’ Ik ben hier en daar een beetje bevooroordeeld. Als er rellen zijn met Marokkaanse jongeren, dan beginnen ook mijn onderbuikgevoelens weer een beetje op te spelen, omdat ik werkelijk in mijn eigen land weggetreiterd ben.”

Op de vraag van Jeroen Pauw of Derksen nu meer of minder Marokkanen wil, antwoordde hij: “Daar laat ik me niet toe verleiden, want we hebben in Gouda ook oudere Marokkaanse buren gehad en daar hebben we perfecte buren aan gehad. Heel gastvrij, heel prettige mensen.”

Je moet nooit generaliseren, maar ik begrijp het wel dat mensen in wijken waar veel Marokkaanse jongeren wonen, in opstand komen. Ze worden overal weggehoond: door de journalistiek en door de politiek correcte politici.”

Overigens ziet Derksen in PVV-leider Geert Wilders niet de oplossing. “Wilders slaat door en stookt het vuurtje nog een beetje op. Dat is het andere uiterste.”

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen