‘Versnippering oorzaak lage kijkcijfers voetbal Veronica’

De kijkcijfers van de Champions League zijn ingestort sinds het toernooi na afgelopen zomer van SBS 6 naar Veronica verhuisde, omdat men geen idee meer heeft bij welke zender welk toernooi te zien is. Dat zegt René van Dammen, kijkcijferexpert van de NPO, in het NRC Handelsblad. Vroeger zat alles gewoon bij de NOS, maar dat is tegenwoordig wel alles. “Voetbal op de tv is versnipperd. Mensen weten niet meer op welke zender ze welke wedstrijden kunnen kijken“, zegt Van Dammen.

NRC Handelsblad zocht uit of de uitspraak van NOS-baas Jan de Jong dat de kijkcijfers van de Champions League zijn ingestort sinds het bij de NOS weg is, klopt. Het is grotendeels waar, aldus het NRC.

Het voetbal is nu twee seizoenen weg bij de NOS: vorig tv-seizoen zat het voetbal bij SBS 6, dit tv-seizoen bij Veronica. Bij SBS 6 trok het toernooi gemiddeld gezien iets meer kijkers, maar toen deed PSV het veel beter.

Het verval lijkt te zijn begonnen na de uitschakeling van PSV in de achtste finales van het SBS 6-seizoen, merkt NRC op. De finale van dat seizoen was de minst bekeken Champions League-finale sinds 2002.

Bij Veronica gaat het echt een stuk minder, aldus de krant. Soms kijken er maar 800.000 mensen. “De vijf slechts bekeken wedstrijden van de laatste vier seizoenen werden allemaal door Veronica uitgezonden.

De Veronica-wedstrijden halen dit seizoen een gemiddeld marktaandeel van 18,7 procent, terwijl dat cijfer de voorgaande seizoenen rond de 23 procent schommelde”

Lees ook: AD onverbiddelijk: ‘Voetbal op Veronica scoort niet’ (donderdag)

Het artikel over de Champions League-cijfers kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: SBS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen