‘Giel Beelen en Patrick Kicken moeten in Glazen Huis’

Geplaatst op zo 18 dec 2016 om 10:30

Het zou een goed idee zijn om Giel Beelen en Patrick Kicken in het Glazen Huis te stoppen. Direct na opsluiting moet dan wel de sleutel worden weggegooid. Dat vindt tv-ster Teun van de Keuken, bekend van het NCRV-programma De Monitor. Beelen en Kicken zijn door bepaalde media bestempeld als racisten, omdat ze grapjes hebben gemaakt over mensen met een donkere huidskleur. De Volkskrant vond Kicken nog erger dan Beelen. En Van de Keuken lijkt het daarmee eens.

Van de Keuken wil de dj’s hun bewegingsvrijheid ontnemen. “Giel Beelen en Patrick Kicken in het Glazen Huis en dan de sleutel weggooien. Geheid een recordopbrengst“, grapt hij tot teleurstelling van zijn volgers, die laten weten dat zij dit soort populistische kreten niet van hem gewend zijn.

Ook Kicken laat weten het een makkelijke uitspraak te vinden. “Als jij in de middeleeuwen had geleefd stond je vooraan als er weer een heks de brandstapel op ging.

Van de Keuken antwoordt daarop: “Nice.

Kicken zegt er trots op te zijn de stem van het volk te zijn. “Wij dj’s zijn de spreekbuis van het Nederlandse volk. Jij als columnist hoort dat ook te zijn in plaats van politiek correct.

De oud-Veronica-dj zou er overigens niet aan moeten denken om in het Glazen Huis te zitten. “Nu al zo geen zin in het Glazen Huis. Dagenlang dat neppe gedoe en ‘kijk ons eens goed doen’ terwijl het alleen maar om reclame draait.

Van de Keuken heeft geen spijt van zijn populistische tweet: “Ik word schromelijk overschat.

Foto: KRO-NCRV
24 Reacties op “‘Giel Beelen en Patrick Kicken moeten in Glazen Huis’”


 1. Ingrid 🌻

  De sleutel weggooien is niet nodig. Als Giel zijn salaris overboekt aan het goede doel ,is al voldoende!!!

 2. Roos van de Boom

  Dat glazen huis moet helemaal verdwijnen.

 3. Nic

  Zo is dat, kappen met die onzin. We krijgen toch nooit te zien wat er daadwerkelijk met het geld gedaan is. Hebben donateurs daar geen recht op? Wie betaalt bepaalt, toch? Beelen beelden a.u.b.!

 4. Jantje

  Weer zo’n voorbeeld hoe extreem links de Nederlandse journalistiek is. Deze man werk mee aan toonaangevende journalistiek programmas van de NPO(KRO-NCRV). Hij doet niet eens moeite om objectief over te komen.

  Dit is gewoon het gangbare gedachtegoed op de redactie

 5. Anoniem

  @Nic Elk jaar maakte Eric Corton ergens voor de zomer een of meerdere programma’s op NPO2 om te laten zien wat er met het geld gebeurde.

 6. Anoniem

  Sommige mensen hebben iets tegen het Het Glazen huis. Prima dan kijk/luister je niet en geef je ook niets! Maar waarom zou het weg moeten? Er zijn een hoop mensen die het wel leuk vinden. Laat die er wel van genieten en ga gewoon wat anders doen als het je niet aan staat.

  Wel zou het de organisatie sieren ook af en toe een actie te voeren voor iets in Nederland. De voedselbank, de ouderen of het vergeten kind. Dit jaar verwacht ik niet veel van Het Glazen huis Serious Request. Dit komt door de zender en de dj’s die het huis in gaat. Het evenement is volwassen geworden en had wat aangepast moeten worden om nog lang mee te gaan. Om te beginnen had het moeten verhuizen naar Radio 2 en NPO1. Het niet eten element er uit. Voegt helemaal niets toe. Een week lang verzoekplaten voor het goede doel. 3 dj’s (Ekdom, Stenders en de Wild) laten zich 7 dagen en nachten opsluiten. Tevens weer allerlei actieviteiten in en rond het huis, in de rest van Nederland en op televisie (op een apert kanaal, overdag met journaals op NPO1, s’nachts op NPO3 en in een speciaal programma om 19.00 en 23.00 op NPO1. Tevens dient dat vernieuwde glazen huis als opmaat voor De TOP2000 die tevens vanuit dat zelfde huis zal komen. Nu niet op slot maar met wisselende dj’s. Aan het einde van die TOP2000maakt de zender dan bekend waar Het Glazen huis het jaar daarop staat en welke 3 dj’s de actie week doen. Mensen kunnen stemmen tijdens de 2 weken. De eerste week van januari heeft Radio2 een aangepaste programmering waarin ze de niet gedraaide verzoekplaten draaien. De tweede week herhalen ze De TOP2000 in zijn geheel. Vanaf de derde week keert dan de normale programmering van de zender terug.

 7. Kenner

  @anonymous 12.44 heeft zowaar een heel goed idee (dat we dat nog mee zouden maken hier). Het jammere is dat je al weet dat het nooit gaat gebeuren, puur een ego-kwestie. “kijk eens hoe goed wij bezig zijn”,is het het streven van de mensen die in dat huis zitten. Je merkt dat het een minder nationaal gebeuren is maar meer lokaal. De stad en omgeving waar het georganiseerd wordt zijn er heel druk mee alleen de rest van Nederland doet er niks mee.

 8. René

  Gelukkig us er nog het alternatief in de vorm can “Music for Live”, de warmste week bij.onze Zuiderburen. Sympathiek programma zonder het enorme circus wat Serious Request inmiddels is geworden..

 9. Nic

  Anonymous
  zondag 18 december 2016 om 12:30

  Nou daar hebben wij niks van gemerkt.
  MAX (Jan Slagter) laat wel keer op keer zien wat MAX met donaties van de kijkers doet in arme landen, al krijgen ze lang niet zoveel als Het Glazen Huis, maar ze doen wel wat er gedaan MOET worden en dat is, donateurs regelmatig laten zien wat er met het geld van donateurs verricht en bereikt is in arme landen. En zo hoort het ook!
  Men kan niet genoeg laten zien wat er met het geld van donateurs gedaan wordt.
  Donateurs hebben hier recht op!

 10. Anoniem

  @Nic Wat zeur je nou? Ze laten het toch niet! Ik hoef niet het hele jaar allerlei programma’s op televisie te zien over wat goede doelen allemaal met dat opgehaalde geld doen. We zijn mijn in ziens veel te veel goede doelen. Dan ga je er maar heen als je het wil zien.

 11. Nic

  Anonymous
  zondag 18 december 2016 om 14:02

  Jij verdient er zeker aan anders reageer jij niet zo woest.
  (mijn in ziens?)

  http://www.maxmaaktmogelijk.nl/uitzendingen/
  Dat was dus, mijns inziens!

 12. ammehoela

  Achterhaalde troep

 13. Anoniem

  Komt door woordenboek en te snel typen op de telefoon. Mij inziens is het natuurlijk. Nee ik verdien er niet aan en nee ik ben helemaal niet woest. Ik vind alleen dat je je zo druk maakt. Als je het evenement niks vind dan kijk/luister je toch gewoon niet. Ik ben het met je eens dat er het nodige aan zou moeten veranderen maar, van mij hoeft het niet weg. Het hoort wel bij de laatste 2 weken van het jaar. Een Nederlands doel en een verhuizing naar Radio 2 zou al een hoop doen.

 14. Anoniem

  @kenner Niet elke anonymous is de zelfde he. Of dacht je dat? Ha ha! Het is een heel goed idee zoals ik er zo velen heb. En ik zal je zeggen binnen nu en 2 jaar gebeurd er wat ik zeg. Nieuwe directeur NPO Radio is Jurre Bosman en was voorheen de zenderdirecteur van Radio 2 en 5. Je denkt toch niet dat hij Het Glazen huis bij 3FM laat en dat die zender in deze huidige vorm blijft bestaan? Dat wordt exit Basyl de Groot. Exit Giel Beelen in het weekenden een heel snel einde van de huidige programmering.

 15. Anoniem

  Teraanvulling nog en al het afgelopen zijn met Domien in de ochtend en Frank naar de randen van de nacht. Ze zijn om voor erbij maar ze kunnen geen hele zender dragen. Nu niet en nooit niet.

 16. J

  Ach ja, Nic, het is ook veel lekkerder om maar wat vanaf de zijlijn te schreeuwen en om geen zak voor medemens te doen en of over te hebben he….

  Ikke, ikke, ikke, is het niet, Nicke, Nicke, Nicke?…..

 17. Geef Patrick een kick

  Die Kicken is te dom om te schijten. De stem van het volk is divers, dus geen enkel individu is “de” stem van het volk. En dan wil hij ook nog iemand van wie de mening toevallig politiek correct is de mond snoeren? Ik heb ook meningen die politiek correct zijn, naast meningen die dat totaal niet zijn. Mag ik alleen die uit de laatste categorie uiten?

 18. Nic

  Elke week laat Jan Slagter (MAX) mooie beelden zien wat MAX met het geld van donateurs doet in het buitenland. Gisteren was er een mooie reportage over een ziekenhuis in Moldavië. Man, wat hebben ze veel dure apparatuur aan deze ziekenhuis gedoneerd. Chapeau!

  http://www.maxmaaktmogelijk.nl/uitzendingen/

  MAX doe gewoon wat MAX moet doen zonder te kissebissen!

 19. Nic

  MAX bedankt voor de transparantie, hier kunnen sommigen veel van leren!

 20. Anoniem

  @Nic Los van ons gesprek over Het Glazen Huis hierboven moet ik je ook gelijk geven over MAX. De beste omroep die er hij zit. Ben ook lid en pas in de 30.

 21. Anoniem

  Wit is ook een kleur NU op NPO 2…. Over racisme en witte privileges. GA DAT ZIEN!!!

 22. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Wie is in godsnaam Teun van der Keuken en wat heeft hij ooit gepresteerd in het leven?

 23. Anoniem

  @21.03 Dat ga ik zeker niet zien. Dat is nou eenmaal zo hier. Bevalt het je niet? Voel je je achtergesteld? Prima! Dan ga je toch ergens anders op de wereld wonen waar dat niet is. Ik snap niet van dat het kleine groepje gekleurde mensen dat ze hier in Nederland blijven wonen als ze het gevoel hebben dat ze niet mee tellen. Het staat je vrij om te gaan! Wil je dat niet? Ook goed maar dan ook niet zeuren en mee doen met hoe wij het hier in dit land doen. Met onze normen, waarden, regels, gebruiken, denkwijze en tradities. Een fijn verblijf en doe je best of anders een goede reis!

 24. critikast

  Ik woon in de buurt van Breda en word nu al wekenlang in mijn regionale dagblad ongevraagd geconfronteerd met de onzin en de geldverslindende opbouw van Serious Request. Twee dj’s, van wie we blijkbaar allemaal de naam moeten kennen, kruipen een paar dagen zonder eten (niet waar trouwens!) in een aquarium en laten zich schaamteloos bewonderen door pubers uit de regio, die van papa en mama even langer mogen opblijven omdat de cafés toch de hele nacht open zijn. De stad Breda laat zich zonder scrupules voor het 3FM-karretje spannen en wil iedereen doen geloven dat ze maar drie ton kwijt zijn aan dit evenement. Alleen al de “inschrijving” kost 175.000 euro en geloof je nu echt dat al die arbeidsuren van ambtenaren, wegwerkers, beveiligers, stroomkosten en kosten van inhuren van bedrijven niet meer bedragen dan 125.000 euro? Straks zal blijken dat de kosten voor de gemeente minstens een paar ton meer bedragen. Van mij, en van velen in mijn omgeving, krijgen ze gfeen cent. Wij hebben fors gedoneerd voor de Voedselbanken-actie van onze regionale omroep: een goed doel dichtbij huis, een actie zonder grote strijkstok en gepresenteerd door normale mensen, die zichzelf niet op de borst kloppen hoe goed ze wel niet zijn. Wat mij betreft: boycot dat hele 3FM-circus en steun goede doelen, die wel inzichtelijk en begrijpelijk zijn in plaats van “vaag gedoe” over kinderen met longontsteking! En dat allemaal over de ruggen van de luisteraars en ter meerdere eer en glorie van de instortende radiozender 3FM !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.