Ruben Nicolai schrikt van toestand Jerney Kaagman

Jerney Kaagman gaf donderdag een interview aan haar goede vriend Henk Westbroek voor een reportage in RTL Boulevard. Op de beelden was te zien hoe de ziekte van Parkinson van het voormalig Idols-jurylid een fragiele vrouw heeft gemaakt. En dat was voor Ruben Nicolai, tegenwoordig de host van Idols, even schrikken: “Wij hebben de beelden vanmiddag nog niet gezien. Ik moet eerlijk zeggen: ik schrik hier wel van hoe het met haar gaat. Ik denk heel veel mensen.

Het was het eerste tv-optreden van Kaagman (69) sinds tijden. Ze stemde toe omdat ze is onderscheiden met de Hans Kosterman Prijs, voorheen de Platina Notekraker. Ze krijgt de prijs voor haar verdiensten op het gebied van auteursrechten van muzikanten.

Westbroek, die al 25 jaar bevriend is met Kaagman, zegt: “Ik ben wel eens in vrolijkere omstandigheden geweest, hoewel het wel een heel vrolijke omstandigheid was. Zij glimt helemaal, want er is niemand die voor de sociale positie van popmuzikanten in Nederland meer betekend heeft dan Jerney Kaagman.”

Hij vindt het wel lastig om Kaagman in haar huidige toestand te zien. “Vooral voor iemand die zo goed kon praten. Zij heeft acht jaar lang de politiek gelobbyd om dat geïntroduceerd te krijgen en dan is het niet leuk om iemand toch niet te zien zoals je ze het liefste ziet.”

Je gunt dit je grootste vijand niet, laat staan een lieve vriendin.”

Het gesprek kunt u terugkijken op de website van RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen