RTL 8 geeft natuurtelevisie ruim baan

Natuurtelevisie krijgt ruim baan op RTL 8. De tv-zender gaat de vrijdagavond reserveren voor de mooiste natuurdocumentaires. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. De vrijdagavond krijgt het stempel Natuur op 8. De eerste documentaire die onder deze vlag wordt uitgezonden is The Penguin King op 6 januari. “Dit verhaal over de koningspinguïn, verteld door David Attenborough, neemt de kijker mee naar het eiland Pinguin City in Antarctica“, aldus RTL.

Een week later, op vrijdag 13 januari, volgt One Life. In deze documentaire vertelt Daniel Craig, bekend van James Bond, over de levensloop van dieren in de natuur. De documentaire-reeks eindigt vrijdag 20 januari met Oceans, over de wondere wereld van de oceaan en al haar schoonheden.

Na deze documentaires volgen vanaf vrijdag 27 januari dubbele afleveringen van de natuurseries Africa’s Hunters, Wild Animals Reunions en Secrets of Wild India bij RTL 8.

NPO 1 en NPO 2 zenden ook veel natuurprogramma’s uit. Vooral de op prime time uitgezonden natuurprogramma’s op NPO 1 worden veel bekeken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen