KRO-NCRV’s Taco Rijssemus wordt nieuwe IDTV-baas

Taco Rijssemus stopt als mediadirecteur van KRO-NCRV om per 1 maart aan de slag te gaan als algemeen directeur van productiebedrijf IDTV. Hij volgt Karin de Groot op, die de nieuwe zendermanager van SBS 6 is geworden. Dat heeft de omroep laten weten. Rijssemus begon in 2008 als mediadirecteur bij de KRO en bekleedde die functie sinds 2014 voor fusieomroep KRO-NCRV. “Zijn frisse blik en gedrevenheid zullen we missen“, zegt zakelijk directeur Yvonne de Haan in een persbericht.

Ze prijst de bijdrage van Rijssemus aan de omroep. “KRO-NCRV maakt programma’s voor radio, TV en online waarin mensen zelf hun verhaal kunnen vertellen. Verhalen die het verschil maken, die bijdragen tot begrip en inspireren bij het richting geven aan je eigen leven of dat van anderen.”

“Taco heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het fundament van KRO-NCRV, de vernieuwing van onze programmering en de positie die KRO-NCRV inneemt binnen de publieke omroep.

Zelf laat Rijssemus weten: “Ik ben erg enthousiast om te gaan werken voor IDTV. IDTV heeft een goede reputatie in de Nederlandse markt voor hun innovatieve televisieprogramma’s en gepassioneerde medewerkers. Het is echt een voorrecht en ik kijk ernaar uit voor zo’n fantastisch bedrijf te werken.

De Haan wenst Rijssemus namens KRO-NCRV veel geluk en succes in zijn nieuwe baan bij IDTV. De komende tijd gaat KRO-NCRV op zoek naar een vervanger voor Rijssemus.

Foto: Ton Kastermans Fotografie/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen