Karin de Groot nieuwe zendermanager SBS 6

Karin de Groot is de nieuwe zenderbaas van SBS 6. Ze begint op 1 november. Dat heeft de tv-zender zojuist laten weten. De Groot heeft ruime tv-ervaring in verschillende functies. De afgelopen vijf jaar was ze algemeen directeur van producent IDTV en in het verleden heeft ze ook gewerkt als zenderbaas van Net5. “Als zendermanager van Net5 heb ik vijf jaar lang met veel plezier gewerkt bij SBS, veel mensen daar ken ik nog. Ik kijk er ook naar uit om voor SBS6 te gaan werken“, zegt ze.

SBS 6 is ‘het vlaggenschip van een bedrijf met inmiddels veel nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen op mediagebied’, aldus De Groot.

Remco van Leen, de kersverse directeur content bij SBS Broadcasting die tot voor kort bij AvroTros werkte, zegt: “Ik ben heel blij dat we Karin kunnen verwelkomen bij SBS 6. Het is een zender met veel sterke vaste waarden die verankerd zijn in de harten van de kijkers. Deze zender willen we verder uitbouwen met nieuwe titels en vaste avonden.”

Van Leen heeft veel vertrouwen in De Groot. “Met haar tv-ervaring en feeling met ons bedrijf denk ik dat we helemaal de juiste vrouw op de juiste plaats hebben.

De functie van zendermanager bij SBS 6 wordt momenteel ad interim bekleed door Patrick van Mierlo.

Lees ook: Karin de Groot stopt per direct als directeur IDTV (15 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen