EenVandaag: ‘VARA kan Giel-salaris met gemak korten’

Rob Hadders, de social-mediawatcher van AvroTros’ EenVandaag, dent dat de nieuwe salarisonderhandelingen met Giel Beelen een eitje worden voor de VARA. De dj wil namelijk ook voor 30 à 40 duizend euro werken. Dat stelde Hadders gisteren in de uitzending. Er ontstond gisteren veel commotie over het megasalaris van Beelen, dat volgens De Telegraaf maar liefst 565.000 euro per jaar is. Volgens Hadders kan er met gemak zo’n 530.000 euro van af worden gehaald.

Hadders wijst op een interview dat Beelen in 2009 gaf aan Barbara Barend in het AT5-programma De Zwoele Stad. “Wat ik nu dagelijks doe, dat doe ik echt voor niks. Natuurlijk. Het is de liefde van mijn leven. Ik mag plaatjes draaien en bandjes uitnodigen“, zei hij toen.

Toen Barend hem vroeg of hij zijn paar ton per jaar zou inruilen voor een gewoon salaris van 30.000 of 40.000 euro, antwoordde Beelen: “Ik had het al lang gedaan!

De glimlach van Hadders die daarop volgde was veelbetekenend: het is een kwestie van links lullen en rechts vullen. “Het lijkt me prettig onderhandelen voor de omroep“, zei hij.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen