EenVandaag-chef steunt Kuzu: ‘RTL 5 ging te ver’

Marc Belinfante, chef van de politieke redactie van EenVandaag, begrijpt de woede van Tunahan Kuzu over de RTL 5-show Lekker Slim. Dat laat hij weten op Twitter. Kuzu staat op zijn achterste benen, omdat er in het programma van presentator Jamai Loman een absurdistisch grapje over hem werd gemaakt. Dit keer heeft Kuzu eigenlijk wel een punt, vindt Belinfante. “Tunahan Kuzu van DENK kan overdrijven, maar in dit geval heeft ‘ie gelijk. RTL en Lekker Slim gaan zwaar in de fout.

Lekker Slim is een programma waarin domme mensen antwoord moeten geven op simpele vragen. De antwoorden waaruit zij kunnen kiezen zijn vaak absurdistisch.

Zo waren bij de vraag over wie Tunahun Kuzu is ook ‘de vermeende leider van de 9/11-kapers’ en ‘aanstichter van de mislukte coup in Turkije’ mogelijke antwoorden.

Kuzu vindt het niet kunnen. “Serieus??? Wat heeft het oprichten van DENK te maken met 9/11 of de mislukte coup RTL 5? Het programma Lekker Slim criminaliseert even voor heel Nederland mijn persoon door me in hetzelfde rijtje op te nemen als de leider van 9/11 en de aanstichter van de coup in Turkije… Als we het over beeldvorming hebben…

De meeste mensen vinden de reactie van Kuzu overtrokken. Joop.nl-lezer Tim merkt op dat Lekker Slim-kandidaten bij een vraag over Herman van Veen bijvoorbeeld konden kiezen voor de optie ‘een Utrechtse serieverkrachter’. “Misschien zou Kuzu wat minder lange tenen kunnen hebben, aangezien hij niet anders wordt behandeld dan ieder ander in dit programma.

Reageerder John denkt daar hetzelfde over: “Kuzu zou zich eens moeten verdiepen in het programma, er wordt altijd een vraag gesteld met een logisch antwoord, en twee absurde antwoorden.

Foto: NOS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen