Alleen NPO-dj’s maken dit jaar kans op RadioSter

Geplaatst op vr 16 dec 2016 om 12:03

Voor het eerst maken dit jaar alleen dj’s van de NPO-zenders kans op een RadioSter voor beste radiopresentator van het jaar. De drie mannelijke genomineerden werken allemaal bij Radio 2 en de drie vrouwelijke allemaal bij 3FM. Dat heeft organisator AvroTros vandaag laten weten. De drie kanshebbers voor de Zilveren RadioSter Man zijn Gerard Ekdom (VARA), Bert Haandrikman (KRO-NCRV) en Rob Stenders (Avrotros). De eerste twee heren wonnen al twee keer.

Stenders staat voor het eerst in de top drie van beste radiomannen. Vorig jaar werden Ekdom en Haandrikman in de top drie nog vergezeld door Lex Gaarthuis (toen 100% NL en nu Radio 10).

De drie kanshebbers voor de Zilveren RadioSter Vrouw zijn Eva Koreman (BNN), Roosmarijn Reijmer (VPRO) en Annemieke Schollaardt (AVROTROS).

Reijmer won vorig jaar na vijf nominaties voor het eerst de Zilveren RadioSter. Schollaardt won de prijs voor beste radiovrouw in 2011 en heeft ook al vijf nominaties op zak. Koreman wist vorig jaar de finale ook te halen.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de 11e editie van het RadioGala, gepresenteerd door Avrotros-dj Jan-Willem Roodbeen, op donderdag 19 januari in Theater Gooiland. Hier wordt de publieksprijs voor beste programma, de Gouden RadioRing, uitgereikt.

Foto: VARA
8 Reacties op “Alleen NPO-dj’s maken dit jaar kans op RadioSter”


 1. Mike

  BELACHELIJK. TRIEST.

 2. Willem

  Zowel com, als pub, helemaal geen leuke progrMmamakers, alleen Robert Feller van 10 is te pruimen rest gewoon puin, echt puin.

 3. Marcel

  Daar zal een reden voor zijn. Bij de commerciële zijn het allemaal inwisselbare studentikoze pubers veelal.

 4. west

  de enigste zender die leuk is is radio 5
  geeft me het gevoel terug naar het oude veronica

 5. Anoniem

  En terecht. Er zit geen enkele goede dj bij de commerciëlen , behalve bij
  Sky Radio dan daar zit er een met een pleister op de mond.

 6. Willem

  Niet mee eens er zitten er niet veel maar Feller is een aangename stem om naar te luisteren, hoort eigenlijk niet thuis tussen die commerciele malloten

 7. Don

  Scheelt weer, er is er niet 1 goed! hahaha

 8. 42

  Zullen we Stenders dan maar doen?
  Je moet van zn humor houden maar het is radio in topvorm!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.