AT5 maakt gehakt van oliebollentest AD

De Amsterdamse tv-zender AT5 maakt gehakt van de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Het station zocht de slechtst beoordeelde Amsterdamse oliebollenbakker op, deelde zijn oliebollen uit op straat en kreeg louter zeer positieve reacties. Dat is te zien op de website van AT5. Bakker Alfred Kroeze van bakkerij Venekamp aan de Ferdinand Bolstraat is in tranen als AT5 hem opzoekt. “Ik maak al vijfenveertig jaar oliebollen en nu kan ik het niet meer? Sorry dat ik moet huilen“, zegt hij.

Kroeze kreeg een 4,5 omdat hij ‘gebakken lucht’ zou verkopen. “Het leek wel alsof er iemand overleden was in mijn familie, serieus.

Voorbijgangers zijn het absoluut niet eens met de oliebollenvreter van het AD. “Heerlijk! Ik vind hem ontzettend lekker. Ik geef hem een 8,5“, is een van de vele positieve reacties.

Bakker Kroeze wordt gesteund op Facebook, waar een actie in het leven is geroepen om de oliebollen van Venekamp juist te gaan halen. “Ik ga deze week lekker een oliebol halen bij deze meneer op de Ferdinand BOL“, zegt Georgina Verbaan bijvoorbeeld.

Jerry Vermanen, datajournalist van KRO-NCRV De Monitor, vindt dat de oliebollentest zijn langste tijd heeft gehad. “Even stil staan bij het feit dat die olliebollentest a) grote onzin is (want subjectieve crap), en b) ondernemers echt kapot kan maken.

Foto: AT5

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen