AT5 maakt gehakt van oliebollentest AD

Geplaatst op do 29 dec 2016 om 11:15

De Amsterdamse tv-zender AT5 maakt gehakt van de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Het station zocht de slechtst beoordeelde Amsterdamse oliebollenbakker op, deelde zijn oliebollen uit op straat en kreeg louter zeer positieve reacties. Dat is te zien op de website van AT5. Bakker Alfred Kroeze van bakkerij Venekamp aan de Ferdinand Bolstraat is in tranen als AT5 hem opzoekt. “Ik maak al vijfenveertig jaar oliebollen en nu kan ik het niet meer? Sorry dat ik moet huilen“, zegt hij.

Kroeze kreeg een 4,5 omdat hij ‘gebakken lucht’ zou verkopen. “Het leek wel alsof er iemand overleden was in mijn familie, serieus.

Voorbijgangers zijn het absoluut niet eens met de oliebollenvreter van het AD. “Heerlijk! Ik vind hem ontzettend lekker. Ik geef hem een 8,5“, is een van de vele positieve reacties.

Bakker Kroeze wordt gesteund op Facebook, waar een actie in het leven is geroepen om de oliebollen van Venekamp juist te gaan halen. “Ik ga deze week lekker een oliebol halen bij deze meneer op de Ferdinand BOL“, zegt Georgina Verbaan bijvoorbeeld.

Jerry Vermanen, datajournalist van KRO-NCRV De Monitor, vindt dat de oliebollentest zijn langste tijd heeft gehad. “Even stil staan bij het feit dat die olliebollentest a) grote onzin is (want subjectieve crap), en b) ondernemers echt kapot kan maken.

Foto: AT5
19 Reacties op “AT5 maakt gehakt van oliebollentest AD”


 1. Bor

  allemaal erg wetenschappelijk…

 2. peter

  Gedeeltelijk mee eens. Over smaak valt niet te twisten, maar kwaliteit van vet, aantal krenten en rozijnen etc. is gewoon meetbaar.

  Een warme oliebol is overigens al snel lekker, dus warm uitdelen is ook subjectief.

 3. Anoniem

  Dat AD is al net zo slecht als de Telegraaf , hoe meer je betaald hoe hoger je eindigt.

 4. freek

  AD….

 5. Anoniem

  AchterlijkDebielenblad

 6. Roger

  Zo’n Georgina Verbaan is dan gewoon weer achterlijk.

 7. Druif Garendraad

  Ik bak mijn bollen altijd zelf. Ik eet ze ook alleen op op oudejaarsavond. En daar is niks mis mee.

 8. Ans

  Uiteindelijk is alle publiciteit publiciteit en wordt deze bakker er zeker niet slechter van. Maar ja….die kritiek doet ongetwijfeld wel pijn.

 9. Walter

  Zijn oliebol is een economisch delict en oneetbaar (aldus het AD).

 10. b

  Ze hebben ook bakkers beoordeeld die bij een keten horen . Dat wil dan nog niet zeggen dat de bakker in B hetzelfde bakt als bakker in plaats C terwijl alleen bakker B is beoordeeld maar bakker C kreeg hierdoor ook een goed cijfer. Niets van aantrekken dus en gewoon kopen waar je het altijd al deed.

 11. Wendy's dealertje

  Taaie stuiterballen bij die toko, 1 x geprobeerd, nooit meer.

 12. Ingrid 🌷🌷

  Lastig,je kan een bedrijf ook “kapot” schrijven. Er is gewoon een hype omtrent de oliebollen test. De winnaar loopt financieel binnen.
  De test is onderhand zijn doel voorbij. Afschaffen en laat de klant maar oordelen!

 13. TV-GIDS

  Oliebollen uitdelen op straat en dan zeggen dat de test niet klopt is natuurlijk geen maatstaf. Het gewone volk luistert ook liever naar Frans Bauer dan naar Johann Sebastiaan Bach. En wil bv een vermeend pedofiel liever zelf vermoorden.

 14. Gonzo

  @Ingrid, de oliebollenbakkers maken zichzelf kapot, het gaat niet alleen om de smaak, maar om veel meer dingen, dan moeten ze maar goed spul leveren.
  Dagen later oliebollen uitdelen zegt me niks, toen waren ze niet goed.
  kan het je ook niet schelen dat iets uit de super lekker smaakt, maar toch veel te veel verkeerde stoffen bevat, daar is toch ook controle op.

 15. e

  Een oliebol (de naam alleen al) is sowieso al een smerig vies vet ding.

 16. Ingrid 🌷🌷

  @Gonzo, Je hebt gelijk. Bedorven,ranzige olie is natuurlijk verwerpelijk.

 17. Leo Nadulve (psychopaat)

  Gehakt in oliebollen dat is echt zo vies, net als teennagels als garnituur bij biefstuk in plaats van aardappelrozetjes, zo intens goor. Mijn begeleider wil dat ik weer bieflappen leer eten maar ik kan het niet meer, ik wil het niet meer ik doe het niet meer nee nee neeeeeee.
  Wie kan vuurwerk hier naar binnen smokkelen? Mijn begeleider mag niks weten. Hij heeft mijn kaasschaaf al afgepakt en de doos punaises. Ik moet toch ook een leuke oudjaarsavond kunnen hebben ondanks alles?

 18. Bep

  Ze willen te “grappig” zijn bij de test, het gaat niet meer om de oliebollen maar om de tekst erbij en die wordt steeds minder leuk,ze slaan door.Opbouwende kritiek is leuker dan iemand afslachten. Ik heb nog nooit ergens een echt vieze oliebol gegeten dus, ik zou volgend jaar graag mee gaan testen.Misschien eens aan een minder negatief panel gaan denken?

 19. Het internet

  @Anonymous
  donderdag 29 december 2016 om 11:34
  Klopt, bij de Gouden Pollepel van de Haagsche Courant(AD) kreeg je een goede beoordeling als je advertentieruimte in kocht .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.