Ziggo zet Game of Thrones in als unique selling point

Ziggo is vanaf 1 januari de enige partij die de series van HBO, waaronder Game of Thrones, Girls en True Detective, aanbiedt. Daarmee onderscheidt het zich van concurrenten als KPN. Dat heeft de tv-aanbieder laten weten. HBO Nederland is deels eigendom van Ziggo. Met het voor zichzelf houden van de videocontent van HBO wil het meer klanten lokken. Dat doet de tv-aanbieder nu bijvoorbeeld al door Ziggo Sport gratis door te geven aan zijn klanten. Hierop zijn de races van Max Verstappen te zien.

Ziggo introduceert op 1 januari zijn meest complete pakket Ziggo Movies & Series XL. Het bevat 55 extra zenders en een groot aantal films en series, waaronder de unieke HBO-films en -series. De kosten zijn onbekend.

Los gaat het HBO-abonnement 11,95 euro kosten. “Ter vergelijking: het HBO pakket kost op dit moment 14,95 euro per maand.”

Met de introductie van Ziggo Movies & Series XL biedt Ziggo zijn klanten een breder entertainmentaanbod. “We willen onze klanten unieke en onderscheidende producten en diensten aanbieden en daar past deze stap met exclusieve content prima in”, aldus William Linders, Vice President Programming van Ziggo.

De kleine tv-aanbieder Sparql vindt het jammer. “Ik baal ervan, want wij waren de eerste provider die HBO in het basispakket had. Het was onze unique selling point”, zegt Randal Peelen, commercieel directeur van Sparql, in NRC.

Ziggo en zijn grote rivaal KPN proberen ieder met exclusieve content meer klanten te lokken. KPN biedt via KPN Presenteert exclusieve series als Brussel aan.

Peelen ziet dat Ziggo en KPN steeds meer macht naar zich toetrekken. Beide bedrijven hebben 80 procent van de markt in handen en daarmee is er volgens de Consumentenbond sprake van een ‘defacto duopolie’.

In de VS zie je wat er gebeurt als je in jouw regio de keuze hebt uit een of twee providers: de prijzen gaan omhoog, want er is minder concurrentie”, aldus Poelen.

Foto: HBO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen