WNL geeft Geert Wilders gelijk over ‘linkse’ uitzending

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, heeft contact gehad met Geert Wilders over zijn kritiek op het Rick Nieman-programma WNL Op Zondag. Hij heeft de PVV-politicus deels gelijkgegeven. Dat heeft de omroepbaas gezegd op Radio 1. Wilders vond de aflevering van twee weken geleden wel érg links en noemde het programma daarom ‘de VARA voor op Zondag’. “Ik heb gelijk gezegd dat ik hem al heel vaak heb uitgenodigd en ik heb daarna ook nog contact met hem gehad“, onthult hij.

Huisjes kon niet anders dan Wilders gelijkgeven. “Hij zei: ‘Deze aflevering was ook wel een beetje De Wereld Draait Door.’ Daar moest ik hem wel een beetje gelijk in geven.”

De omroepbaas vond de aflevering zelf ook te links. “Voordat hij het getweet had, zei ik het al achter de schermen. Van: ‘Jongens, dit gaat wel een beetje linksaf.’ Maar het is een liveprogramma en dat is ook helemaal niet erg.”

Wilders moet echter niet gelijk doen alsof heel WNL gelijk links is, aldus Huisjes. “Als hij er een frame probeert op te leggen dat we een linkse omroep zijn: ik denk dat wij sociaal-economisch rechtser zijn dan de PVV.

Foto: VARA

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen