Teun Luijkx heeft geen spijt van Trivago-reclame

Geplaatst op ma 07 nov 2016 om 9:10

Teun Luijkx geneert zich wel een beetje voor zijn Trivago-reclames, maar heeft er geen spijt van. Dat vertelt de acteur in Het Parool. Voor een serieuze acteur is het ‘not done’ om in ieder reclameblok op te duiken voor een tv-reclame, maar Luijkx heeft er lak aan. “Ik zie de reclame nooit, want ik heb geen tv-aansluiting. Ik zat laatst in mijn stamkroeg voetbal te kijken toen de reclame voorbijkwam. Dan draai ik me toch even af. Al sta ik er helemaal achter; het is geen reclame voor McDonald’s.

Luijkx denkt niet dat de reclame ‘heel schadelijk’ is. “Ik heb er best wel veel over nagedacht. Vroeger deed je dat niet als acteur: spelen in een reclame. Inmiddels doen veel acteurs het, met mate.”

Het moet haast wel, aldus Luijkx. “Het stigma ligt er niet meer op en dat is logisch. De acteurswereld is een lastig werkveld: er is weinig werk voor veel mensen. Ik heb het geluk dat ik sinds mijn afstuderen veel aan het werk ben geweest. Als zoiets als Trivago er dan bij kan, wil ik dat best proberen.

Een adverteerder als Trivago betaalt nu eenmaal goed, legt hij uit. “Het biedt de mogelijkheid te wachten op iets dat echt bij me past. Ik ben nu een paar maanden vrij en ga naar Chili met mijn vriendinnetje. Dat is echt een luxepositie.

Het Parool-interview met Teun Luijkx kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube/Trivago
12 Reacties op “Teun Luijkx heeft geen spijt van Trivago-reclame”


 1. Ans

  Groot gelijk.

 2. Walter

  Johan Derksen (”ik zeg DOEN”) had ook lak aan zijn energiemaatschappij-reclame. Alles voor de centen zoals hij zei.

 3. Anoniem

  Samen met Carglass en wijkopenautos de irritantste reclames.

 4. Ivo Niehe

  Hoeft hij zich ook niet voor te schamen.
  Als hij nou zo’n vervelende reclame maakte als die van Jumbo, Gamma etc, dan had hij zich wel moeten schamen.

 5. lvs2015

  Wat een heerlijke drogreden/ kletsverhaal van die Teun Luijkx, die zoals een echte BN’er/ acteur weer heerlijk de boel belazert en zichzelf tegenspreekt. “…geneert zich wel een beetje voor zijn Trivago-reclames, maar heeft er geen spijt van.”Wat een onzin. Je kiest er zelf voor deze reclame uit te dragen en je ervoor te laten betalen. Niemand verplicht je, dus had je ook, als je zo principieel bent, deze reclame- klus kunnen weigeren. Alleen dat doe je niet als ‘werkloze’acteur ( je zegt zelf dat er weinig werk in het acteerswereldje is) want schijnbaar geldt dat principiele totdat er geld in het spel komt, en verdwijnt dan het hele principiele geklets als sneeuw voor de zon en probeer je dan achteraf met een kletsverhaal, alias leugen, het recht te praten. Misschien weleens nagedacht om, als je zo principeel bent, geen betaalde reclame-klussen aan te nemen waar je niet achter staat of waar de boodschap duidelijk 1 van misleiding jegens de consument is of….irritatie opwekt? Je kan namelijk ook als je zo weinig werk hebt een ander beroep gaan proberen uit te oefenen of… als je om geld verlegen zit gewoon voor een uitzendbureau te gaan werken in callcenters waar ze altijd mensen nodig hebben. Of is dat te min voor je en bedien jij je liever van drogredenen en kletsverhalen om je gedrag achteraf goed te praten.

 6. Momentje

  Wat is er mis met een reclame voor McDonald’s???

 7. Hoi polloi

  @Momentje

  Hij bedoelt dar de Mac een bedrijf is, waar hij niet achter staat.

 8. Hoi polloi

  Een dar is een insect. Ik bedoelde *dat.

 9. Jeroen

  Teun is leuk!

 10. De Waarheid

  Nou, wat een ramp…. Begrijp niet waarom er moeilijk wordt gedaan over acteurs in reclames. Hollywood grootheden als Sylvester Stallone en Samuel L. Jackson zijn ook te zien in commercials. Stallone deed zelfs nog een Nederlandse reclame tussendoor.

 11. Momentje

  @Hoi polloi

  En hij gaat ervan uit dat we allemaal wel weten waarom.

 12. aammehoela

  Ken deze reclame niet eens. Maar ik zap ook meestal weg als er reclame is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.